Σε ενοικιαζόμενο κτίριο για άλλη μια χρονιά το ΓΕΛ Ζηπαρίου

Για ακόμη μια σχολική χρονιά το Γενικό Λύκειο Ζηπαρίου στην Κω θα στεγαστεί σε ενοικιαζόμενο κτήριο, όπως καταγγέλλει η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της: «Μετά την τυπική ίδρυσή του στα χαρτιά, πριν αρκετούς μήνες με σχετικό ΦΕΚ και παρόλο που στο Ζηπάρι λειτουργούν χρόνια λυκειακές τάξεις, ως επί το πλείστον στεγασμένες σε λυόμενες αίθουσες, οι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, αντί να δουν δρομολογημένες διαδικασίες για ένα ΓΕΛ στεγασμένο σε ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο, βλέπουν να προκηρύσσεται μειοδοτικός διαγωνισμός για ενοικίαση χώρου που θα στεγάσει το ΓΕΛ Ζηπαρίου.

Πέρα από την καθυστέρηση που πιθανόν μπορεί να υπάρξει ή ακόμη και την αδυναμία εξεύρεσης σχετικού κατάλληλου χώρου, μας βρίσκει αντίθετους η πολιτική που ακολουθούν όλοι όσοι έχουν την ευθύνη να παρέχουν σύγχρονη σχολική στέγη στους μαθητές του νησιού μας.

Μια πολιτική που στο όνομα των πλεονασμάτων προς χάριν των δανειστών μειώνουν δραματικά τις κοινωνικές δαπάνες άρα κι αυτές που θα έπρεπε να διατεθούν στην Παιδεία. Είναι η πολιτική που δεν ενδιαφέρεται για τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολείων, που αδιαφορεί για τις διπλοβάρδιες των σχολείων, που στριμώχνει τους μαθητές σε λυόμενα και ενοικιαζόμενα κτίρια. Είναι μια πολιτική που πρέπει να ανατραπεί με τον αγώνα γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων.

Απαιτούμε ένα σύγχρονο ΓΕΛ Ζηπαρίου, να διατεθούν άμεσα δαπάνες για τη γρήγορη ολοκλήρωσή του. Λύσεις “μπαλώματα”, όσο και αν βελτιώνουν μια κακή υπάρχουσα κατάσταση, δεν θα μας βρουν σύμφωνους, ειδικά αν γίνει προσπάθεια να πάρουν μόνιμο χαρακτήρα».