Προσφυγή στο Συμβούλιο  για να αφεθούν ελεύθεροι

Να αφεθούν ελεύθεροι ζητούν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου στο οποίο προσέφυγαν, άλλοι τρεις από τους έξι συλληφθέντες και προσωρινά κρατούμενους, στην υπόθεση απάτης δεκάδων συμπολιτών μας, στους οποίους έταζαν να τους «εξαφανίσουν» τις οφειλές που είχαν στη ΔΕΗ αλλά και να τους τοποθετήσουν ειδική συσκευή στο μετρητή ώστε να δείχνει μικρότερη ένδειξη κατανάλωσης από την πραγματική!

Πρόκειται για τον 40χρονο φερόμενο ως «εγκέφαλο» της υπόθεσης, τον 41χρονο αλλοδαπό από τη Μολδαβία υπάλληλο εταιρείας που αναλαμβάνει εργολαβίες της ΔΕΔΔΗΕ και τον 52χρονο ηλεκτρολόγο, πρώην υπάλληλο της ΔΕΗ οι οποίοι κατέθεσαν προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο της περιοχής μας, δια των δικηγόρων τους κ.κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη, Κώστα Ταμπάκη και Φώτη Κωστόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίτηση τους και οι τρεις εμπλεκόμενοι αρνούνται τις βαρύτατες κατηγορίες που τους έχουν ασκηθεί και επαναλαμβάνουν τα όσα προανακριτικά αλλά και ενώπιον της ανακρίτριας δήλωσαν κατά τις απολογίες τους.

Παράλληλα ζητούν να αντικατασταθούν τα εντάλματα προσωρινής κράτησης που έχουν επιβληθεί σε βάρος τους έστω και με περιοριστικούς όρους, να αφεθούν δηλαδή ελεύθεροι έως την εκδίκαση της υπόθεσης τους από το αρμόδιο δικαστήριο.

Σημειώνεται πως προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου έχουν καταθέσει για τον ίδιο λόγο η 47χρονη Ροδίτισσα δια του δικηγόρου της κ. Ιωάννη Φλεβάρη, ο 47χρονος δια της συνηγόρου κας. Στεφανίας Καρακατσάνη και ο 28χρονος υπάλληλος της εταιρείας που αναλαμβάνει εργολαβίες της ΔΕΔΔΗΕ δια του κ. Στέλιου Αλεξανδρή.
Το δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί επί των προσφυγών το επόμενο διάστημα.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου. Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης και αξιοποίησης στοιχείων που προέκυψαν από την εξέλιξη της διακριβώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από το Μάιο του 2017 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και ενεργώντας από κοινού παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι ιδιωτικής εταιρίας παροχής ενέργειας και εξαπατούσαν πολίτες ή επιχειρηματίες με το πρόσχημα ότι μπορούν να μεσολαβήσουν προκειμένου να διαγραφούν οφειλές τους από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, οι δράστες προέτρεπαν όσους προσέγγιζαν να εγγραφούν στην εταιρία ενέργειας που εκπροσωπούσαν και ταυτόχρονα να τοποθετήσουν ειδική συσκευή «κόφτη» στην παροχή τους, η οποία θα απέκρυβε την πραγματική κατανάλωση ρεύματος.

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαοκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στη Ρόδο και υπολογίζεται ότι οι κατηγορούμενοι απέσπασαν συνολικά ποσό που ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.
Ωστόσο ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί αφού καθημερινά γίνονται συνεχώς νέες καταγγελίες.