Ρόδος: Αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους οι κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους ένας 33χρονος και ο 36χρονος ξάδελφος του που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η σύλληψη των δύο ανδρών έγινε από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου οι οποίοι και τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω την ώρα που έδινε ο 33χρονος μία συσκευασία στον 36χρονο!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, επρόκειτο μία γυάλινη συσκευασία που βρέθηκε να κατέχει ο 33χρονος και περιείχε ποσότητα πιθανότατα ηρωίνης βάρους 6,9 γραμμαρίων, καθώς και 95 ευρώ. Σε ότι αφορά τον 36χρονο κατείχε μία συσκευασία μικτού βάρους 1,6 γραμ. ηρωίνης.

Όλες οι ουσίες και τα χρήματα κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενοι από τη συνήγορό τους κ. Σοφία Προύσαλη προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τα όσα τους καταλογίζονται.

Ειδικότερα, και οι δύο ισχυρίστηκαν πως πρόκειται για μικρές ποσότητες τις οποίες προόριζαν αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση. Μάλιστα ο 33χρονος επεσήμανε ότι τα 6,9 γραμμάρια είναι το βάρος της γυάλινης συσκευασίας στην οποία υπήρχε η μόλις μισό γραμμάριο ποσότητα ηρωίνης.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, και οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.