Γ. Φλεβάρης: Οι μηδενιστές  του έργου μας εκμηδενίζονται

«Οι μηδενιστές εκμηδενίζονται» ήταν η απάντηση που έδωσε χτες ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης στην παράταξη του Γιάννη Μαχαιρίδη με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η τελευταία για το έργο της περιφερειακής αρχής.

Αφού τόνισε ότι ο ίδιος ποτέ δεν απαξίωσε το έργο της θητείας Μαχαιρίδη, πρόσθεσε ότι ασκείται μία επιφανειακή αντιπολιτευτική τακτική που θα αποβεί μπούμερανγκ σε βάρος αυτών που τη σχεδιάζουν.

Παράλληλα ο κ. Φλεβάρης εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι η παράταξη Μαχαιρίδη, αποφάσισε συνειδητά να εφαρμόσει μία περίοδο… χάριτος τριών ετών για να μπορέσει η περιφερειακή αρχή να καταρτίσει ένα πρόγραμμα με βάση το οποίο θα πορευτεί, λέγοντας ότι αυτά τα πράγματα δε… γίνονται.

Ειδικότερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο αντιπεριφερειάρχης αφού υπογράμμισε ότι «η παρουσία της πολιτικής στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι σημαντική και είναι επίσης σημαντικό να γίνονται πολιτικές τοποθετήσεις και να δίνονται πολιτικές απαντήσεις σε ανάλογα ερωτήματα» δήλωσε απαντώντας στην παράταξη Μαχαιρίδη τα εξής: «Πρέπει να δώσω μία απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης του Γιάννη Μαχαιρίδη. Η δήλωσή μου είναι ότι οι μηδενιστές εκμηδενίζονται. Η ανακοίνωση της παράταξης μηδενίζει τα πάντα, αλλά τελικά εκμηδενίζεται η ίδια η πολιτική θέση την οποία προσπαθεί η παράταξη να στηρίξει σε σταθερά θεμέλια μέσα από τα κείμενα αυτά.

Από τις πρώτες κιόλας λέξεις της ανακοίνωσης βλέπουμε μία τεράστια αντίφαση. «Η παράταξή μας γνωρίζοντας την απουσία προγράμματος και οράματος από το Γιώργο Χατζημάρκο του έδωσε το χρόνο προκειμένου να συντάξει ένα στοιχειώδες πρόγραμμα και σχέδιο έργων και δράσεων.

Μηδενίζει τα πάντα αλλά τελικά εκμηδενίζεται και η ίδια. Έχει ήδη υπερβεί το τρίτο έτος της θητείας. Μένουν ακόμα δύο έτη έως τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αν δε γίνουν νωρίτερα και λέει η παράταξη ότι έδωσε τρία χρόνια, για να συνταχθεί ένα στοιχειώδες πρόγραμμα. Μα αυτό αποτελεί πλήγμα στην ίδια την παράταξη του κ. Μαχαιρίδη καθώς επί τρία χρόνια, ετέθη σε πλήρη αδράνεια για να συντάξει ο κ. Χατζημάρκος πρόγραμμα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Αναφερόμενος στη δική του θέση και στάση απέναντι στην παράταξη του Γιάννη Μαχαιρίδη είπε : «Από τη θέση στην οποία βρίσκομαι και για τις υπηρεσίες στις οποίες προΐσταμαι καμία φορά δεν εκμηδένισα και δεν απαξίωσα το έργο κανενός. Ούτε για τον κ. Μαχαιρίδη είπε ποτέ ότι δεν έκανε τίποτα, ούτε για την παράταξή του αλλά αντιθέτως σε όλα τα έργα που ολοκληρώνονται από την περιφέρεια συχνά κάνω αναφορές στην προηγούμενη διοικητική περίοδο.

Επειδή δεν έχω μηδενίσει τίποτα και επειδή δεν έχω στραφεί εναντίον του κ. Μαχαιρίδη με απαξιωτικές εκφράσεις και μηδενισμό, αντιθέτως επιζητώ την καλή συνεργασία για το καλό του τόπου, εκφράζω τη θέση ότι το να πει κανείς ότι δεν έκανε η παράταξη Χατζημάρκου, αποτελεί μία προσπάθεια απαξίωσης όλων ημών.

Θεωρώ λοιπόν υποχρέωσή μου να δώσω αυτές τις απαντήσεις. Όλοι ομολογούν ότι σήμερα στη διεύθυνση περιβάλλοντος και στη διεύθυνση βιομηχανίας, και στη διεύθυνση ανάπτυξης υπάρχει μία συνεχής παρουσία του αντιπεριφερειάρχη που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, προχωρούν κανονικά όλες οι μεγάλες δραστηριότητες, οι αδειοδοτήσεις και γίνεται ότι ορίζει η νομοθεσία».

Μάλιστα μιλώντας για τις υπηρεσίες στις οποίες προΐσταται αλλά και για τη δική του πορεία στην περιφερειακή αρχή ο κ. Φλεβάρης κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Πολλά πρόσωπα τα οποία με στήριξαν πολιτικά και ήταν ένθερμοι μαζί μου, με αποστρέφονται και με αποφεύγουν επειδή μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου δεν έκανα τα στραβά μάτια ή δεν κάναμε τίποτα λιγότερο από αυτό που πρέπει να κάνουν οι υπηρεσίες για να εφαρμοστεί η νομιμότητα.

Για παράδειγμα τα ελαιουργεία, υπήρχε ένα ή κανένα αδειοδοτημένο και σήμερα τα περισσότερα λειτουργούν με άδειες, έργα αφαλατώσεων, έργα εντάξεων και νέων αδειών, βιομηχανίας και περιβάλλοντος, καταλογισμοί, πρόστιμα…

Ο συντάκτης του κειμένου της παράταξης του κ. Μαχαιρίδη θεώρησε σκόπιμο να προχωρήσει με όπλο τη λέξη και την έννοια «τίποτα», λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάτι.
Μπορώ να αποδείξω ότι όσοι εργάζονται στις θέσεις ευθύνης, προσπαθούν να προσφέρουν κάτι. Όποιος κάνει λόγο για «τίποτα», αυτό θα επιστρέψει στον ίδιο. Θα εξακολουθήσω να μην αναφέρομαι μηδενιστικά στην παράταξη Μαχαιρίδη, αλλά θα πω ότι όλοι γνωρίζουν πως υπάρχει σχέδιο στη δική μας παράταξη και ότι επιλύθηκαν τεράστια προβλήματα.

Αυτός ο οποίος πλήττεται και υποβιβάζεται με την ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μαχαιρίδη είναι η ίδια η παράταξη, που εκμηδενίζει τα πάντα για να εισπράξουν οι ίδιοι την άρνηση και το μηδενισμό.
Το κείμενο αποτελείται από γενικεύσεις και ασκείται με αυτό τον τρόπο μία επιφανειακή αντιπολιτευτική τακτική που θα αποβεί μπούμερανγκ σε βάρος αυτών που τη σχεδιάζουν».