Αυξημένα μέτρα επιφυλακής σε όλο το νησί της Ρόδου

Αυξημένα είναι τα μέτρα επιφυλακής που έχουν ληφθεί σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου και άλλα νησιά του νομού μας,  εξαιτίας του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που υπάρχει για το νησί της Ρόδου αυτές τις μέρες.

Η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεις Νοτίου Αιγαίου έχει ανακοινώσει από χθες ότι στην διάρκεια της σημερινής μέρας, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι εξαιρετικά υψηλός και ότι απαιτείται επαγρύπνηση και αυξημένη επιφυλακή τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες όσο και από τους ίδιους τους πολίτες.

Από την περασμένη εβδομάδα μάλιστα, εκτός από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, του Δήμου και βέβαια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου,  ενεργή συμμετοχή έχει σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα των δασικών περιοχών του νησιού μας και η 95 ΑΔΤΕ, με περίπολα που βρίσκονται σε επιφυλακή και εποπτεύουν μεγάλες δασικές εκτάσεις σε αρκετές περιοχές του νησιού μας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Νοτίου Αιγαίου, αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι την Τρίτη 5-9-2017, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Ρόδου) είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής και επιτήρησης.

Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Ενημερώνουμε επίσης, ότι έως τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου (31 Οκτωβρίου 2017) και από ώρα 21.00 έως 06.00, ισχύει το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στους δασικούς δρόμους των νήσων Ρόδου, Καρπάθου και Κω, που προσδιορίζονται στη σχετική Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου τις ημέρες με επικινδυνότητα (4) και άνω.»