Η άφιξη του ιστιοφόρου «Palinuro» επιβεβαιώνει το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ιταλών για τη Ρόδο

Στη Ρόδο αφίχθη σήμερα 5 Σεπτεμβρίου το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού «Palinuro» με 80 άτομα πλήρωμα, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 33 εκπαιδευόμενοι υπαξιωματικοί, και θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα Τρίτη πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο μεταξύ του εκπροσώπου του Δημάρχου, Αντιδημάρχου Οικονομικών Σάββα Διακοσταματίου, της Αντιδημάρχου Τουρισμού Μαρίζας Χατζηλαζάρου, του επίτιμου Πρόξενου της Ιταλίας στη Ρόδο Νίκου Φαρμακίδη, και του καπετάνιου του πλοίου Giuseppe Valentini.

Όπως συζητήθηκε και στη συνάντηση, η επίσκεψη του “Pallinuro” επιβεβαιώνει τη διαχρονική αγάπη των Ιταλών για τη Ρόδο, η οποία και αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό με συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τους Ιταλούς.

 

 

Ο καπετάνιος δήλωσε φίλος της Ρόδου, προτρέποντας όλους τους συμπατριώτες του να επισκεφτούν το νησί μας θαυμάζοντας τις σπάνιες φυσικές ομορφιές, την μεγάλη ιστορία, και το πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο καλλιέργειας πνεύματος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, από το οποίο και οι δυο χώρες έχουν μόνο προσδοκώμενα οφέλη δημιουργώντας ένα δίπολο σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.