Ξεκινά το νέο τμήμα της παιδικής χορωδίας δήμου Ρόδου

Από τον ΔΟΠΑΡ και την ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του  ΝΕΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ για ΠΑΙΔΙΑ από 6 χρονών (Α!  Δημοτικού) έως 11 χρονών.  

Τα μαθήματα – πρόβες στο τμήμα αυτό  γίνονται κάθε Σάββατο από τις 6μμ έως 6.45μμ (με έναρξη από το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017), στην αίθουσα των Δημοτικών Χορωδιών, που βρίσκεται στο Μανδράκι πίσω από το Δημαρχείο. 
Επισημαίνεται πως το ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ, θα δέχεται καινούργια μέλη όλη την σχολική χρονιά.

Διδάσκει ο Γιώργος Σακελλαρίδης, διδάκτωρ Μουσικής Παιδαγωγικής και διευθυντής Χορωδιών, από τον οποίο μπορείτε να παίρνετε πληροφορίες στο τηλέφωνο 697 6968055, ή γράφοντας του στην ηλεκτρονική διεύθυνση, g.sakellaridis@hotmail.com 

Στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ γνωρίζουμε πως το τραγούδι είναι μια βιωματική διαδικασία απόλυτα συνδεδεμένη με τα συναισθήματα και γενικότερα με τον εσωτερικό κόσμο των παιδιών.

Στην «μουσική αγκαλιά» της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου, οι φωνές   εξασκούνται κατά την διάρκεια δημιουργικών και ευχάριστων μαθημάτων έτσι που τα παιδιά να καταφέρνουν να τραγουδούν όλο και καλύτερα , αλλά και να απολαμβάνουν την καλή μουσική.

Εδώ, το ένα παιδί «στηρίζει» το άλλο, μουσικά. Εδώ γεννιούνται όμορφες φιλίες. Εδώ μεγαλώνουν οι μελλοντικοί καλοί ακροατές της μουσικής, αλλά και εκείνοι που αργότερα θα γίνουν εξαιρετικοί μουσικοί. Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές και την φιλοσοφία της ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, της παιδείας εκείνης που στο κέντρο της έχει το παιδί.  Κι ακόμα, στόχοι αυτού του τμήματος Χορωδίας, είναι η διαμόρφωση των χαρακτήρων των παιδιών και η ολόπλευρη ανάπτυξή τους.