Η Ρόδος μπορεί να γίνει πυλώνας ανάπτυξης για όλο το Αιγαίο

Γράφει ο  Νεκτάριος Καλαντζής*

Το νησί της Ρόδου αποτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πλην της διοικητικής πρωτεύουσας της Δωδεκανήσου, έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, με μεγάλη τη συμμετοχή της νήσου στο ΑΕΠ της χώρας.


Τόσο το διεθνές αεροδρόμιο, όσο και το λιμάνι με τα κρουαζιερόπλοια, δέχονται μεγάλη εισροή τουριστών από κάθε μεριά του πλανήτη κάθε χρόνο, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το νησί της Ρόδου.
 
Η Μεσαιωνική πόλη των Ιπποτών, με το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, η Καλλιθέα με τις ιαματικές της πηγές, η Λίνδος με την ακρόπολή της που υμνήθηκε από μεγάλες προσωπικότητες που πέρασαν εκεί κατά καιρούς, η Κοιλάδα με τις πεταλούδες, αυτή των Επτά Πηγών, το Ροδίνι, η Παναγία η Τσαμπίκα και οι εκκλησίες της, οι παραλίες της, ο Κολοσσός με το μύθο του, ο Έμπωνας με το κρασί του, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου σε όλο το νησί, αποτελούν κάποια από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού για να το επισκεφθεί κάποιος.

Η Ρόδος, ως πρωτεύουσα της Νοτιοανατολικής Ελλάδος και των Δωδεκανήσων, κατάφερε ανά τους αιώνες, να δημιουργήσει τη δική της ταυτότητα, σε συνδυασμό με ξένες επιρροές που είχε δεχθεί. 

Η επόμενη μέρα για το τουριστικό προϊόν της Ρόδου, με σωστές κινήσεις που γίνονται μέσα από τη συνεργασία των επιχειρηματιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορεί να φέρει ακόμη περισσότερο ποιοτικό τουρισμό, που είναι και ο πολυπόθητος στόχος και να δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα για την οικονομία του νησιού, ήπιας μορφής τουριστική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. 

Τόσο η ακόμη μεγαλύτερη ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης, με παράλληλη προστασία της, όσο και η ανάπτυξη της κρουαζιέρας μαζί με την Τουρκία, οι ακόμη περισσότερες απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό και η ενδυνάμωση του brand της ως παγκόσμιος προορισμός των jet setters, μαζί με την ανάδειξη του θεματικού τουρισμού, μπορούν να ξαναδώσουν στο νησί την αναπτυξιακή ώθηση που ευελπιστεί, με μεγαλύτερα έσοδα, αποτελώντας τον τουριστικό πυλώνα ανάπτυξης στο Νότιο Αιγαίο.

Το Νησί Των Ιπποτών, η Ρόδος, είναι ίσως από τα ελάχιστα νησιά που ο επισκέπτης μπορεί να βρει σχεδόν τα πάντα και να θέλει να το ξαναεπισκεφθεί ξανά και ξανά, αποτελώντας ένα από τα παντοτινά διαμάντια της χώρας μας στην προώθηση του ελληνικού Τουρισμού.

*Ο Νεκτάριος Καλαντζής είναι Οικονομολόγος, Κοινωνιολόγος, Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης