Όταν ο δήμαρχος Ρόδου ήταν μετανάστης

Την πόλη όπου έζησε ως παιδί μεταναστών στη Γερμανία, επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος και φυσικά δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του.

Σε ανάρτηση του στο facebook αναφέρει ως εξής:

«Λίγο πριν την επιστροφή στη Ρόδο, προστέθηκαν πολλές βιωματικές αναμνήσεις. 49 χρόνια πριν, μικρό παιδί στο BRÙHL με εκατοντάδες Ροδίτες μετανάστες (Gastarbeiter). Πάρα πολλά άλλαξαν από τότε, όμως έμειναν και μερικά απαράλλαχτα όπως τότε.

1. Ο σταθμός του τραίνου που μας περίμενε κάθε πρωί με τα χιόνια, για το σχολείο.

2. Το παλάτι του πατέρα της Φρειδερίκης (Augustusburg) με το γεμάτο λουλούδια και συντριβάνια πάρκο που μας περίμενε κάθε Κυριακή.

3. Η EIZENWERK το εργοστάσιο βαρέων μηχανών αυτοκινήτων που έλιωνε εκτός από σίδηρο το σώμα και την ψυχή του 70% των Ελλήνων που δούλευαν εκεί και

4. Το σπίτι μας στο κέντρο, στο στενό δρομάκι προς την επιβλητική καθολική εκκλησία (Hospital str 19) που φιλοξενούσε κάθε Κυριακή δεκάδες Ροδίτες.

Όμως πάνω απ’ όλα παραμένουν αναλλοίωτες οι μνήμες με τις δυσκολίες της ξενιτιάς που εύχομαι να μη τις ξανά ζήσουν τα παιδιά μας, που σαν νέοι επιστήμονες αναζητούν την τύχη τους στη Γερμανία. (Και η πατρίδα μας αν και τους χρειάζεται πιο πολύ τι κάνει για να τους κρατήσει;)».