Τσιγγάνος στο εδώλιο  για ληστεία  σε ηλικιωμένες

Για τις ληστείες που φέρεται να διέπραξε σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών της περιοχής μας, θα λογοδοτήσει στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 20χρονος αθίγγανος.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί πριν από ενάμιση χρόνο περίπου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι μαζί με τον 20χρονο είχαν συλλάβει και έναν 15χρονο ομόφυλό του, για τον οποίο όμως η υπόθεση διαχωρίστηκε καθώς είναι ανήλικος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι δύο αθίγγανοι τις πρώτες πρωινές ώρες στις 22 Νοεμβρίου 2016 μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας και αφού την περιόρισαν στο χώρο, τότε ανενόχλητοι αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ!

Οι ίδιοι στις 29 Νοεμβρίου το απόγευμα άρπαξαν με τη βία τσάντα από ηλικιωμένη που κινούνταν πεζή στην πόλη της Ρόδου, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ!
Μαζί με τους δύο νεαρούς συνελήφθη και η 35χρονη μητέρα του 15χρονου κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, η οποία και παρέδωσε στους αστυνομικούς το ποσό των 200 ευρώ. Τα χρήματα κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στην ηλικιωμένη με τη τσάντα.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες εξεταζόμενοι αναγνωρίστηκαν από τις ηλικιωμένες, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία ο 20χρονος στις 19 Σεπτεμβρίου θα καθίσει στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων κατηγορούμενος για ληστεία από κοινού και κατά συρροή.