Ξεκινά η διανομή γάλακτος στους εργαζόμενους του δήμου Ρόδου

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει και πάλι η διανομή γάλακτος στους υπαλλήλους του Δήμου Ρόδου που το δικαιούνται, έπειτα από έξι χρόνια!

Συγκεκριμένα, προχθές υπεγράφη η σύμβαση για την παροχή γάλακτος σε υπαλλήλους συγκεκριμένων ειδικοτήτων που προβλέπεται. Υπενθυμίζεται ότι την παροχή αυτή δεν τη δικαιούνται βέβαια όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου αλλά κυρίως όσοι εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας και μερικών άλλων συναφών ειδικοτήτων λόγω συνθηκών που είναι εκτεθειμένοι κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Σημειώνεται ότι εδώ και έξι χρόνια οι υπάλληλοι αυτοί δεν έπαιρναν το γάλα, παρά τις προφορικές και γραπτές οχλήσεις του συνδικαλιστικού τους οργάνου και προς και τις δύο Δημοτικές Αρχές. Μάλιστα, κάποια στιγμή, είχαν ζητήσει και Εισαγγελική συνδρομή.

Τελικά, αποφασίστηκε να γίνεται η παροχή γάλακτος μόλις ανέλαβε καθήκοντα Αντιδημάρχου Οικονομικών ο κ. Σάββας Διακοσταματίου.

Η διαδικασία, όμως, ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο περίπου και μέχρι πρόσφατα δεν είχε ολοκληρωθεί λόγω της αλλαγής του νόμου για τους διαγωνισμούς αλλά και ενστάσεων και ασφαλιστικών που κατατέθηκαν.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης όμως, από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διανομή του γάλακτος από τον προμηθευτή στα σημεία που θα του υποδείξει η υπηρεσία.

Πρόκειται για 1 λίτρο γάλα την ημέρα για τους εργαζόμενους των συγκεκριμένων ειδικοτήτων που το δικαιούνται, δηλαδή γύρω στους 300 μαζί με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα.