Προβολή της Ρόδου στην Κίνα ως ιδανικού τόπου για γάμους

Στο να αναδειχτεί η Ρόδος, προορισμός στον οποίο θα τελούνται γαμήλιες τελετές, στοχεύει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, και μάλιστα ξεκινά δυναμικά με την αγορά της Κίνας, κάνοντας την πρώτη παρουσίαση για το νησί μέσα στις προσεχείς μέρες.

Όπως έκανε χτες γνωστό η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, η επίσημη παρουσίαση της Ρόδου θα γίνει το διήμερο 23 και 24 Σεπτεμβρίου στη διοργάνωση Wedding fashion festival, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη   Kunming πρωτεύουσα της επαρχίας Yunnan της Κίνας.

Εκεί θα δοθεί η ευκαιρία να παρουσιαστούν οι δυνατότητες του νησιού της Ρόδου, ως αρχή για το νομό Δωδεκανήσου με προοπτική επέκτασης και στα υπόλοιπα νησιά κατά το πρότυπο της Σαντορίνης και των υπολοίπων νησιών των Κυκλάδων, που έχουν καθιερωθεί στη διεξαγωγή τέτοιων τελετών.

Στην εκδήλωση θα κληθούν επιχειρηματίες από την Κίνα που ασχολούνται με αυτό το είδος θεματικού τουρισμού ώστε να ενημερωθούν και να ξεκινήσουν συνεργασία με την περιφέρεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρόδος και κατ’ επέκταση το νότιο Αιγαίο είναι η τιμώμενη περιοχή στη διοργάνωση και αυτό αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για το νησί να προβληθεί στη μεγάλη αυτή αναδυόμενη αγορά. 

«Το διάστημα από 23 έως 24 Σεπτεμβρίου, παίρνουμε μέρος σε ένα wedding fashion festival στην Κίνα από τα μεγαλύτερα του είδους όπου θα παρουσιαστεί η περιφέρειά μας σαν ένας προορισμός για γάμους. 
Είμαστε τιμώμενη περιοχή η Ρόδος και το νότιο Αιγαίο, και στην εκδήλωση θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις δυνατότητες που έχει η Ρόδος, για να διοργανώσει τελετές γάμου. Στοχεύουμε να καλέσουμε πωλητές και επιχειρηματίες από την Κίνα που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό, ώστε να ξεκινήσει και αυτό το προϊόν» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης η οποία πρόσθεσε και τα εξής:

«Στην αρχή αυτή η παρουσίαση θα γίνει για συγκεκριμένα νησιά φέτος όπως η Ρόδος και σκοπός μας είναι να καλέσουμε στη Ρόδο, ανθρώπους από την Κίνα που ασχολούνται με τη διοργάνωση γάμων, ώστε πέρα από τη Σαντορίνη που αποτελεί έναν μεγάλο προορισμό για γάμους και η Ρόδος να γίνει επίσης ένας μεγάλος προορισμός για γάμους και να επεκταθεί σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Το ίδιο είχε γίνει στη Σαντορίνη και τώρα έχει επεκταθεί σε όλες τις Κυκλάδες. Εμείς πρέπει να στοχεύσουμε ώστε να γίνει γνωστή η Ρόδος και είναι εφικτό να ανοίξει η γραμμή από τη Σαντορίνη προς τη Ρόδο, και μπορούν έτσι να έρχονται στο νησί μας μέσω της Σαντορίνης».

Άλλες διοργανώσεις 
Στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στα  μέσα ενημέρωσης η κα Παπαβασιλείου, αναφέρθηκε στις διοργανώσεις και στις εκθέσεις τουρισμού στις οποίες θα πάρει μέρος η περιφέρεια μέχρι και το τέλος του χρόνου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ειδικότερα δήλωσε: «Ξεκινούν από το Σεπτέμβριο οι εκθέσεις για το 2018 και ειδικότερα το ξεκίνημα γίνεται συγκεκριμένα με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 9 Σεπτεμβρίου η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 17 του μήνα. Εκεί η περιφέρεια έχει περίπτερο μέσα στον ΕΟΤ, ενώ τιμώμενος προορισμός είναι η Κίνα και για αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθούν διάφορες συναντήσεις ώστε να την προωθήσουμε στα νησιά μας.

Επίσης στην Αθήνα το διάστημα 19 έως 22 Οκτωβρίου έχουμε μία ελληνική έκθεση τη ΜΙΤΕ στην οποία θα πάρουν μέρος πολλά νησιά όπου εκεί θα γίνουν και διάφορες συναντήσεις. Στη συνέχεια θα έχουμε παρουσία στην έκθεση Ergo Marathon που επίσης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διάστημα από 9 έως 11 Νοεμβρίου και αφορά την παρουσίαση αθλημάτων, ενώ έχουμε και τη Philoxenia  στη Θεσσαλονίκη από 10 έως 12 Νοεμβρίου και τέλος έχουμε την έκθεση Greek tourism Expo που θα διεξαχθεί το διάστημα από 8 έως 10 Δεκεμβρίου και πάλι στην Αθήνα.  

Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό έχουμε την έκθεση του Λονδίνου WTM, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 6 έως 8 Νοεμβρίου στην οποία θα δούμε και πως θα εξελιχθεί η σαιζόν για το 2018. Μετά από πάρα πολλά χρόνια έχουν ξεκινήσει οι πωλήσεις της επόμενης χρονιάς από φέτος δηλαδή από τώρα, ενώ αυτό είχε να συμβεί εδώ και μία δεκαετία περίπου, οπότε στο Λονδίνο θα πάρουμε και τις πρώτες κρατήσεις και τα πρώτα στατιστικά στοιχεία για το 2018. 

Ειδικά σε ό,τι αφορά την έκθεση του Λονδίνου θα έχουμε ένα μεγαλύτερο περίπτερο, καθώς τα νησιά ολοένα και αυξάνονται (πέρσι είχαμε 27 νησιά και φέτος θα είναι πολύ περισσότερα), ενώ θα διοργανώσουμε και διάφορα meetings μέσα στο χώρο της έκθεσης.

Μιλώντας για τις υπόλοιπες διοργανώσεις αναφέρθηκε στην έκθεση της Πολωνίας και στις προσπάθειες για άνοιγμα της Αμερικανικής αγοράς, λέγοντας τα εξής: «Επίσης από τη 1 έως τις 3 Δεκέμβριου έχουμε την έκθεση της Βαρσοβίας τη Grecka Panorama καθώς η Πολωνική αγορά είναι πολύ σημαντική αγορά την οποία σκοπεύουμε να ενισχύσουμε. 

Μεγάλο στοίχημα για εμάς παραμένει η Αμερική, όπου γίνονται διάφορες επαφές. Μάλιστα τον Απρίλιο του 2018 υπάρχει ένα μεγάλο συνέδριο που θα γίνει στην Αθήνα και στο οποίο θα έρθουν πολλοί τουριστικοί πράκτορες από τη χώρα αυτή.

Επίσης ως περιφέρεια το Νοέμβριο εκτός απροόπτου θα πάρουμε μέρος σε συνέδριο που θα γίνει με τη συμμετοχή τουρ οπερέιτορς έχοντας ως στόχο να πάρουμε ένα μερίδιο αγορά από την Αμερική».