Μειωμένες οι κρατήσεις από τη Γερμανία  προς την Ελλάδα τον Ιούλιο

Σημαντική υποχώρηση σημείωσε ο ρυθμός κρατήσεων των Γερμανών τουριστών στα μεγαλύτερα ελληνικά αεροδρόμια τον Ιούλιο, μετά από τη σταδιακή επιβράδυνση της ζήτησης, που παρατηρήθηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Πιο συγκεκριμένα, οι κρατήσεις στα αεροδρόμια του Ηρακλείου, της Ρόδου και της Κω, κατέγραψαν μείωση κατά 23%, 15% και 7%, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία της ταξιδιωτικής πλατφόρμας Traveltainment. Η μείωση αυτή, η οποία έρχεται μετά από τους πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που σημειώθηκαν για την Ελλάδα στα τέλη του 2016 και στις αρχές του 2017, ενδεχομένως αποδίδεται είτε στην έλλειψη χωρητικότητας στους ελληνικούς προορισμούς, είτε στο ότι πιθανοί πελάτες στράφηκαν στην Τουρκία.

Έτσι, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα οι κρατήσεις ήταν μειωμένες, το αεροδρόμιο της Αττάλειας κατέγραφε αύξηση 26% τον Ιούλιο και 19% τον Ιούνιο, με την τουρκική Ριβιέρα να αναδεικνύεται σε κορυφαία επιλογή στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, στη γερμανική αγορά.

Εν τω μεταξύ, η εντυπωσιακή ανάκαμψη της ζήτησης για την Αίγυπτο φέτος επιβεβαιώθηκε από την αύξηση των κρατήσεων κατά 65% στο αεροδρόμιο της Χουργκάντας τον Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι, οι κρατήσεις είχαν ήδη διπλασιαστεί τους δύο προηγούμενους μήνες, με αποτέλεσμα το αιγυπτιακό αεροδρόμιο να είναι το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού για τους Γερμανούς τουρίστες.

Αντίθετα, στην Ισπανία, το αεροδρόμιο της Πάλμα σημείωσε πτώση 6% τον Ιούλιο, μετά από μια αύξηση 6% τον Ιούνιο. Ομοίως, χαμηλότερη ήταν η ζήτηση και στα Κανάρια Νησιά (-3% στο Λας Πάλμας, -10% στη Φουερτεβεντούρα και -8% στην Τενερίφη), εξέλιξη η οποία οφείλεται στις χαμηλές τιμές της Αιγύπτου.

Παράλληλα, μείωση 12% στις κρατήσεις του Ιουλίου στη γερμανική αγορά κατέγραψε και το αεροδρόμιο της Βάρνας, στη Βουλγαρία.

Πηγή: money-tourism.gr