Στην ανακρίτρια 4 τσιγγάνοι για κλοπές χρυσαφικών και μηχανημάτων

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσουν σήμερα για να απολογηθούν τέσσερις αθίγγανοι, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, οι οποίοι έκαναν «επισκέψεις» σε χωριά της Ρόδου από όπου αφαιρούσαν κοσμήματα, αλουμίνια και χαλκοσωλήνες από σπίτια, οικόπεδα και αγροκτήματα!

Οι δράστες, τρεις εκ των οποίων είναι συγγενείς μεταξύ τους, εντοπίστηκαν πέρυσι το χειμώνα, μετά από «έφοδο» που έκαναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Καρακόνερο, και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για πέντε κλοπές και μία απόπειρα κλοπής! Με αυτή τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και σήμερα αναμένεται να βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν για τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δράστες φέρονται να είναι δύο 14χρονοι αθίγγανοι και άλλοι δύο ομόφυλοί τους ηλικίας 39 και 18 ετών, οι οποίοι έδρασαν από τον Οκτώβριο έως και τέλος Δεκεμβρίου 2015 σε Θεολόγο, Φαληράκι και Κολύμπια!

Αναλυτικότερα και όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, μετά από ενδελεχή αξιολόγηση στοιχείων σκιαγραφήθηκε ο τρόπος δράσης των κατηγορουμένων (modus operandi) οι οποίοι ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κινούνταν με φορτηγό αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές και εισέρχονταν σε κατοικίες, οικόπεδα και αγροκτήματα απ’ όπου αφαιρούσαν, μεταξύ άλλων, κοσμήματα, αλουμίνια και χαλκοσωλήνες.

Για εντοπισμό των δραστών και την πλήρη διακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι:
• Την 10.10.2015 το μεσημέρι στην περιοχή Θεολόγος, παραβίασαν αποθήκη και αφαίρεσαν από τον περιβάλλοντα αντικείμενα αλουμινίου

• Την 24.11.2015 το μεσημέρι στα Κολύμπια, αφαίρεσαν από αυλή κατοικίας είδη υπόδησης
• Την 23.10.2015 το μεσημέρι στην Ιαλυσό, μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία και αφαίρεσαν κοσμήματα
• Την 26.11.2015 πρωινές ώρες στην περιοχή Θεολόγος, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αλουμίνια αντικείμενα από ιδιόκτητο οικόπεδο

• Την 26.11.2015 πρωινές ώρες στην περιοχή Θεολόγος, αφαίρεσαν  χαλκοσωλήνες, τζαμόπορτες και αντικείμενα αλουμινίου από αγρόκτημα
• Την 28.12.2015 στο Φαληράκι, παραβίασαν αποθήκη αφαίρεσαν 150 ξαπλώστρες

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατασχέθηκε, ενώ οι ίδιοι δεν είχαν συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.
Σε ότι αφορά όμως τη δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και με αυτήν παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη.