Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες και οι τέσσερις τσιγγάνοι

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, οι τέσσερις αθίγγανοι οι οποίοι έκαναν «επισκέψεις» σε χωριά της Ρόδου από όπου αφαιρούσαν κοσμήματα, αλουμίνια και χαλκοσωλήνες από σπίτια, οικόπεδα και αγροκτήματα!

Οι δράστες, τρεις εκ των οποίων είναι συγγενείς μεταξύ τους, ηλικίας 39 και 18 ετών καθώς και δύο 14χρονοι, απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους, εκτός από τον 39χρονο στον οποίο επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πέρυσι το χειμώνα, μετά από «έφοδο» που έκαναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Καρακόνερο, όπου και εντοπίστηκαν οι αθίγγανοι οι οποίοι κατηγορούνται για πέντε κλοπές και μία απόπειρα κλοπής τις οποίες τέλεσαν από τον Οκτώβριο έως και τέλος Δεκεμβρίου 2015 σε Θεολόγο, Φαληράκι και Κολύμπια!

Αναλυτικότερα και όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, μετά από ενδελεχή αξιολόγηση στοιχείων σκιαγραφήθηκε ο τρόπος δράσης των κατηγορουμένων (modus operandi) οι οποίοι ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κινούνταν με φορτηγό αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές και εισέρχονταν σε κατοικίες, οικόπεδα και αγροκτήματα απ’ όπου αφαιρούσαν, μεταξύ άλλων, κοσμήματα, αλουμίνια και χαλκοσωλήνες.

Για εντοπισμό των δραστών και την πλήρη διακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι:

• Την 10.10.2015 το μεσημέρι στην περιοχή Θεολόγος, παραβίασαν αποθήκη και αφαίρεσαν από τον περιβάλλοντα αντικείμενα αλουμινίου

• Την 24.11.2015 το μεσημέρι στα Κολύμπια, αφαίρεσαν από αυλή κατοικίας είδη υπόδησης

• Την 23.10.2015 το μεσημέρι στην Ιαλυσό, μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία και αφαίρεσαν κοσμήματα

• Την 26.11.2015 πρωινές ώρες στην περιοχή Θεολόγος, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αλουμίνια αντικείμενα από ιδιόκτητο οικόπεδο

• Την 26.11.2015 πρωινές ώρες στην περιοχή Θεολόγος, αφαίρεσαν  χαλκοσωλήνες, τζαμόπορτες και αντικείμενα αλουμινίου από αγρόκτημα

• Την 28.12.2015 στο Φαληράκι, παραβίασαν αποθήκη αφαίρεσαν 150 ξαπλώστρες

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατασχέθηκε, ενώ οι ίδιοι δεν είχαν συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Σε ότι αφορά όμως τη δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και με αυτήν παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη.