Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Κ. Καΐσερλη και του Γ. Κυρίτση

Ανοικτή επιστολή προς το δήμαρχο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Κω, απέστειλε για το θέμα των μηνύσεων που αφορούν τη διαχείριση στο καφενείο “Αίγλη” ο πρώην δήμαρχος κ. Κ. Καΐσερλης.

«Ν’ ανακαλέσουν και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη», ζητά ο κ. Καΐσερλης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: 

«Κυρίες και κύριοι,
Αυτές τις ημέρες οδηγούνται στον ανακριτή τριάντα ένας πολίτες της Κω μετά από την καταγγελία του κ. Κυρίτση και την μήνυση που υπέβαλαν οι κ. Παπαχρήστου-Ψύρρη Ευτέρπη, κ. Γρηγοριάδη-Παντελίκιζη Βάσω, κ. Κιαπόκα Καλλιόπη, κ. Κρητικός Γιάννης και κ. Χατζηκαλύμνιος Μιχάλης με την ψεύτικη κατηγορία του δόλου και τις απιστίας για ζημιές που προξένησαν στον Δήμο άνω των 120 χιλιάδων ευρώ εξ αιτίας της διαχείρισής τους στο καφενείο της Αίγλης το 2011.

Επειδή από τα αδιάψευστα και σε γνώση τους οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης του καφενείου της Αίγλης την περίοδο από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 2011, που την διοίκηση της επιχείρησης είχαν οι αδίκως κατηγορούμενοι, τα κέρδη της επιχείρησης ξεπέρασαν τις πενήντα χιλιάδες ευρώ σε αντίθεση με τα χρέη που άφησε ο κ. Κυρίτσης στις 31 Δεκεμβρίου του 2010 που ξεπερνούσαν στην Αίγλη τις 150 χιλιάδες ευρώ και στους Κινηματογράφους σε άλλες 150 χιλιάδες ευρώ.

Καλώ έστω και την τελευταία στιγμή τους μηνυτές μας που με τις καταγγελίες τους επιδιώκουν να θίξουν την τιμή και την υπόληψη έντιμων πολιτών να ανακαλέσουν τις κατηγορίες και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη.

Ποτέ στην ζωή μου κυρίες και κύριοι δεν επέλεξα να λύσω τις πολιτικές διαφορές μου στον χώρο των Δικαστηρίων όπως εσείς. Δυστυχώς θα αναγκαστώ να επιλέξω αυτήν την οδό για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος που ξεκίνησε ο κ. Κυρίτσης από την εποχή και εναντίον του τότε Δημάρχου κ. Μιλτιάδη Φάκκου.
Κώστας Καϊσερλης».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο πρώην Δήμαρχος κ. Καΐσερλης επανεμφανίστηκε τρία χρόνια από την ημέρα που τράπηκε σε φυγή, περιφρονώντας την εντολή των πολιτών.

Γιατί ακόμα και σήμερα η αντίληψη του κ. Καΐσερλη συνοψίζεται στο ή Δήμαρχος ή φεύγω. Θεωρεί ότι οι πολίτες αλλά και όλη η Κως του χρωστά, ενώ η αλήθεια είναι ότι η Κως δεν χρωστάει σε κανέναν, αλλά αντίθετα εμείς της οφείλουμε.

Η δήλωσή του τέως Δημάρχου δεν χαρακτηρίζεται από νηφαλιότητα. Περιέχει ανακρίβειες και δεν δείχνει συναίσθηση της πραγματικότητας.

Κατά κύριο λόγο, η υπόθεση ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν το 2012 οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με την οποία ζητούσαν τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Κατά δεύτερο λόγο, ο Δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής το 2014 έκαναν μόνο αυτό που τους επιτάσσει το καθήκον τους, να διαφυλάσσουν δηλαδή την περιουσία του Δήμου και να την αξιοποιούν προς το συμφέρον όλων των δημοτών και όχι να την χαρίζουν σε πολιτικούς φίλους.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η κατάθεση συμπληρωματικής αγωγής από το δήμο και η δήλωση, ως δημοτική αρχή πλέον, παράσταση πολιτικής αγωγής ως όφειλαν σε μια υπόθεση που ήδη διερευνούσε η Δικαιοσύνη η οποία και θα αποφασίσει εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, ποια είναι αυτά και την ποινή που πρέπει να επιβληθεί.

Ο κ. Καΐσερλης οφείλει να γνωρίζει ότι η Δικαιοσύνη είναι αυτή που απαγγέλλει κατηγορίες εφόσον θεωρεί ότι συντελούνται αξιόποινες πράξεις.

Το ζήτημα της παραχώρησης ακίνητης περιουσίας του Δήμου, χωρίς αντίτιμο, κρίθηκε, πολιτικά, στις τελευταίες εκλογές. Και η κρίση των πολιτών ήταν καταδικαστική για τον πρώην Δήμαρχο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη είναι μία άλλη παράμετρος, στην οποία κανείς δεν μπορεί να παρέμβει.

Ο κ. Καΐσερλης ως Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης ΟΡΑΜΑ, το 2011 και το 2012 οργάνωσε, εισηγήθηκε και έπεισε τους συμβούλους της παράταξής του να ψηφίσουν την κατά παράβαση της νομοθεσίας δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου της ΑΙΓΛΗΣ στην ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙΝ.

Επιπλέον το 2011 ειδικά και χωρίς να έχει υπογραφεί κανενός είδους συμφωνητικό με κανέναν, έδωσε την ΑΙΓΛΗ σε ομάδα γυναικών για να την λειτουργήσουν.

Το ζητούμενο λοιπόν για το 2011 δεν είναι εάν η ΑΙΓΛΗ παρουσίασε κέρδη και πόσα, αλλά σε ποιους και με ποιες διαδικασίες κατέληξαν αυτά τα χρήματα. Σίγουρα πάντως δεν κατέληξαν στα ταμεία του  Δήμου.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος θα μπορούσε να εισπράττει χιλιάδες ευρώ από το ακίνητο της Αίγλης, όπως εισπράττει ήδη από άλλα ακίνητα που είτε είχε παραχωρήσει με τον ίδιο τρόπο ο κ.Καϊσερλης είτε τα είχε αφήσει αναξιοποίητα.

Είναι δεδομένο ότι τα μισθώματα που χάθηκαν από την Αίγλη, ο Δήμος Κω θα τα διεκδικήσει μέχρι και του τελευταίου ευρώ. Γιατί είναι χρήματα των δημοτών, γιατί η ακίνητη περιουσία του Δήμου ανήκει στους δημότες.

Ο κ.Καϊσερλης οφείλει μια μεγάλη συγνώμη σε όλους όσους ενέπλεξε σε αυτή την υπόθεση, που οι περισσότεροι είναι δεδομένο ότι είχαν άγνοια. Οφείλει και μία ακόμα μεγαλύτερη συγνώμη στους πολίτες της Κω.

Η έλλειψη νηφαλιότητας του κ.Καϊσερλη δεν είναι κάτι νέο. Ο εκνευρισμός του όμως οφείλεται στο ότι ο Δήμος Κω σε όσες αποφάσεις δικαστηρίων έχουν εκδοθεί έως τώρα για το θέμα των δωρεάν παραχωρήσεων ακινήτων έχει δικαιωθεί για τις θέσεις του ενώ και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στην έκθεσή του, έχει αποφανθεί ότι οι παραχωρήσεις αυτές είναι παράνομες.

Προφανώς όλα αυτά εντείνουν την πίεση και τον εκνευρισμό του κ.Καϊσερλη, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

Ο τέως Δήμαρχος επιβεβαιώνει την έλλειψη νηφαλιότητας όταν υποστηρίζει ότι δεν επέλεξε να λύσει τις πολιτικές διαφορές του στον χώρο των Δικαστηρίων.

Να του υπενθυμίσουμε τις μεζούρες που χρησιμοποίησε το 2010για να συλλέξει στοιχεία και να υποβάλει μήνυση για το έργο των ποδηλατοδρόμων. Υπόθεση που ταλαιπωρεί μέχρι και σήμερα τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας δηλαδή στελέχη του Δήμου που υποτίθεται σέβεται και τιμά.

Να του υπενθυμίσουμε επίσης την αγωγή αποζημίωσης 300.000 € που υπέβαλε κατά του Τέλη Πατούρη, γιατί δήθεν το πρόσβαλε επειδή το 2012 ασχολήθηκε με το θέμα των δωρεάν παραχωρήσεων των δημοτικών ακινήτων.

Σε κάθε περίπτωση για τις ενδεχόμενες δικαστικές περιπέτειες του πρώην Δημάρχου, ας μην αναζητά άλλοθι ή υπευθύνους. Γιατί η ευθύνη ανήκει στον ίδιο.”