Παράταση... αγωνίας στη Γ’ Εθνική

Μάταια περίμεναν χθες οι παράγοντες, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι των ομάδων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας να βγει «λευκός καπνός» από τα γραφεία της ΕΠΟ, όπου συνεδρίαζαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. 

 Ο καταρτισμός των οκτώ ομίλων της κατηγορίας μεταφέρθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη, η κλήρωση για τη συγκρότηση του αγωνιστικού προγράμματος για τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου,  ενώ  αποφασίστηκε δεύτερη αναβολή της πρεμιέρας. Αρχικά, το νέο πρωτάθλημα επρόκειτο να ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου, ως νέα ημερομηνία έναρξης ορίστηκε η 24η Σεπτεμβρίου και χθες, η Ομοσπονδία αποφάσισε να μεταθέσει την πρώτη σέντρα για την 1η Οκτωβρίου! 

Η καθυστέρηση οφείλεται στις σοβαρές εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σχέση με την τελική σύνθεση της Football League. Η αποχώρηση του Αγροτικού Αστέρα δημιούργησε κενή θέση, την οποία θα διεκδικήσουν μέσω αγώνα μπαράζ, την ερχόμενη Τετάρτη στην Κατερίνη, η ΑΕ Καραϊσκάκης και η Δόξα Δράμας. Εν τω μεταξύ, οι περσινοί δευτεραθλητές στους ομίλους τους στη Γ’ Εθνική, Ιωνικός και η Χαλκίδα, απειλούν με προσφυγή, καθώς θεωρούν πως άδικα δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να παλέψουν και εκείνοι για την κενή θέση στη Football League, ενώ το τοπίο γίνεται ακόμα πιο θολό λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής.

Η ιστορική ΠΑΕ κινδυνεύει με διάλυση και είναι προφανές, πως αν την ερχόμενη Δευτέρα η αδυναμία της να κατέλθει στο νέο πρωτάθλημα της Football League πιστοποιηθεί οριστικά, η κατάσταση θα περιπλεχθεί περαιτέρω.