Πιο νεανικός, πιο ψηλός και πιο γεμάτος ο Κολοσσός

Με την προσθήκη του Ιωάννη Δημακόπουλου, το ρόστερ του Κολοσσού H Hotels είναι πλήρες σε όλες τις θέσεις και το πιο σημαντικό είναι πως ο Άρης Λυκογιάννης μπορεί να χρησιμοποιήσει τους αθλητές του σε περισσότερες από μία θέσεις, δημιουργώντας πληθώρα σχημάτων, ανάλογα με την τακτική που επιθυμεί ν’ ακολουθήσει κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Έξι ξένοι (πέντε Αμερικανοί κι ένας Κροάτης) και εφτά Έλληνες (συν τρεις νεαροί από τις ακαδημίες) απαρτίζουν το νέο Κολοσσό ο οποίος θα κάνει αύριο το βράδυ τα αποκαλυπτήριά του στο πρώτο φιλικό ματς, κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας.

Εκτός από τους «πολυθεσίτες», ένα βασικό χαρακτηριστικό της καινούριας ομάδας της Ρόδου είναι ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας (25), δεδομένου ότι μόνο ο αρχηγός των «θαλασσί», Γιάννης Γεωργαλλής, είναι άνω των τριάντα.

Επίσης, ο φετινός Κολοσσός είναι πιο… ψηλός σε σχέση με την περσινή ομάδα, καθώς έχει δύο αθλητές πάνω από 2.10 (2.13μ. ο Μάρβιν Τζόουνς και 2.18μ. ο Δημακόπουλος) κι άλλους τρεις λίγο πάνω από δύο μέτρα (Αγγελάκος, Ράιτ, Χάρις).

Το στήσιμο της ομάδας, ακόμη και αν άργησε αρκετά φέτος, είναι πολύ προσεκτικό κι εξαιρετικά ελπιδοφόρο. Μένει να «δέσει» το σύνολο και οι «θαλασσί» ν’ αφομοιώσουν τη φιλοσοφία του Λυκογιάννη. Τα πρώτα συμπεράσματα, έστω κι αν είναι πρόωρα μιας και η προετοιμασία μόλις που συμπλήρωσε τις δύο εβδομάδες, θ’ αντληθούν στο 27ο τουρνουά «Συμεών Μαυροσκούφης», που θα διεξαχθεί αύριο και τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

Η αποστολή του Κολοσσού θ’ αναχωρήσει νωρίς το πρωί και θα επιστρέψει την Τρίτη.