Δέκα οι ομάδες μίνι στον Όμιλο Ρόδου

Σε δύο υποομίλους χωρίστηκαν οι ομάδες της Ρόδου εν όψει της διεξαγωγής του τουρνουά μίνι που θα διεξαχθεί φέτος, αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου.

Κολοσσός, Διαγόρας και Ροδίων Άθλησις δήλωσαν συμμετοχή με δύο τμήματα τα οποία θα παίξουν σε διαφορετικούς υποομίλους, με πέντε ομάδες στον καθένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σύμη εν τέλει απέσυρε τη συμμετοχή της κι έτσι δε θα υπάρξουν μετακινήσεις για τις ομάδες του Ομίλου Ρόδου.

Ουσιαστικά, ο δεύτερος υποόμιλος απαρτίζεται από ομάδες λιγότερο ισχυρές (αλλά επ’ ουδενί αδύναμες) και για το λόγο αυτό όποια τερματίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας θα πρέπει να δώσει νοκ άουτ παιχνίδι με την τέταρτη ομάδα του πρώτου υποομίλου προκειμένου ο νικητής να περάσει στα πλέι οφ του τουρνουά.

Από εκεί θα προκύψουν οι δύο ομάδες της Ρόδου που θα προκριθούν στο φάιναλ φορ.
Η επίσημη ενημέρωση της Τοπικής Επιτροπής αναφέρει: «Η ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου ανακοινώνει ότι το νέο τουρνουά μίνι θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους στη Ρόδο.

Στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνάντηση για τα μίνι (για παιδιά που γεννήθηκαν το 2005 και νεότερα), το “παρών” έδωσαν εκπρόσωποι των συλλόγων ΑΟ Κολοσσός, ΓΣ Διαγόρας, ΓΑΣ Ιάλυσος, ΑΟ Σταματίου και Ροδίων Άθλησις.  Ο ΑΟ Σύμης, με έγγραφό του, αποσύρει τη συμμετοχή του από το τουρνουά.

Οι δύο όμιλοι που σχηματίστηκαν είναι οι εξής:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Κολοσσός Α’, Διαγόρας Α’, Ιάλυσος, Ροδίων Άθλησις Α’, Ελπίς Πεταλούδων.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Κολοσσός Β’, Διαγόρας Β’, Ροδίων Άθλησις Β’, ΑΟ Σταματίου, Αθλητική Ακαδημία Ρόδου.
Οι ομάδες θ’ αγωνιστούν σε δύο γύρους. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στο β’ όμιλο, θα παίξει σε μονό αγώνα μπαράζ με τον 4ο του α’ ομίλου και ο νικητής θα περάσει στα πλέι οφ, τα οποία θα έχουν ως εξής για τις δύο θέσεις που οδηγούν στο φάιναλ φορ: Α1 – Νικητής Α4 / Β1 και Α2 – Α3.

Οι άλλες δύο ομάδες θα προκύψουν από τον Όμιλο του Βορείου συγκροτήματος.
Η παρουσία ιατρού είναι υποχρεωτική σε όλα τα παιχνίδια ενώ επίκειται συνάντηση της ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου με τους εκπροσώπους του ΣΔΚΔ και του ΣΚΚΔ.

Η νέα προκήρυξη, όπως και οι υπόλοιπες των πρωταθλημάτων, θ’ ανακοινωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας».