Κέρδισε χρόνο, χρειάζεται παιχνίδια η Ρόδος

Ουδόλως «χάλασε» τους ανθρώπους της Ρόδου η απόφαση της ΕΠΟ να αναβάλλει, για την 1η Οκτωβρίου, την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Με δεδομένο πως αυτό που λείπει στην ολοκαίνουργια ομάδα των «ελαφιών» είναι η συνοχή και ο ρυθμός, ο χρόνος που κερδίζουν ο Πάρης Ανδράλας και οι ποδοσφαιριστές του είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος, αρκεί να τον αξιοποιήσουν μέσα από τη διαδικασία των καθημερινών προπονήσεων, αλλά και των φιλικών, ο προγραμματισμός των οποίων βρίσκεται από χθες στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων του τεχνικού επιτελείου.

 Το πλάνο της Ρόδου, όπως άλλωστε και των υπόλοιπων ομάδων της κατηγορίας, καταρτίστηκε με γνώμονα την έναρξη του πρωταθλήματος τις 17 Σεπτεμβρίου, όπως την προέβλεπε η προκήρυξη. Βάσει αυτού, το τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας θα ήταν αυτό της Κυριακής με τον Κλεάνθη στο Παραδείσι (η σέντρα ορίστηκε για τις 5:30 το απόγευμα).

Η χθεσινή απόφαση της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με την έναρξη του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries, δημιουργεί κενό, στερεύει τη δεξαμενή των διαθέσιμων αντιπάλων και υποχρεώνει τα «ελάφια» να αναζητήσουν τις λύσεις ακόμα και εκτός νησιού. Ως εκ τούτου, η πιθανότητα διεξαγωγής φιλικού (ή φιλικών) με ομάδα της Αθήνας μοιάζει πιο ισχυρή από κάθε προηγούμενη φορά.

Ανακούφιση για Παβίσεβιτς  
 Απολύτως καθησυχαστική ήταν για τους ανθρώπους της Ρόδου η ιατρική γνωμάτευση επί του τραυματισμού του Μάρκο Παβίσεβιτς. Οι ενοχλήσεις που αισθάνεται ο Σέρβος επιθετικός στο δικέφαλο είναι αποτέλεσμα ενός μικρού αιματώματος και όπως εκτιμάται, τη Δευτέρα θα είναι έτοιμος να επιστρέψει σε ομαδικούς ρυθμούς δουλειάς.

 Κατά τα άλλα, ο Λούκας Ολιβέιρα συνεχίζει με ατομικό πρόγραμμα, ο Σερτζίνιο θα μπει στις προπονήσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ ανάσες χρειάστηκε ο Λεωνίδας Παναγόπουλος.  Ο έμπειρος τερματοφύλακας χτύπησε ελαφρά, σε πτώση μετά από επέμβαση, χθες προφυλάχθηκε και σήμερα επιστρέφει, για να δώσει κανονικά το παρών στο αυριανό φιλικό του Παραδεισίου.