Ένα χρόνο μπροστά σε εφηβικό και παιδικό

Μετά την αποσαφήνιση, εκ μέρους της ΕΠΟ, των ηλικιών που θα καλύπτουν τις κατηγορίες των εφήβων και των παίδων, η ΕΠΣΔ προχώρησε στην συμπλήρωση των προκηρύξεων των οικείων πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Με άλλα λόγια, η Ομοσπονδία αποφάσισε να προχωρήσει κατά μία χρονιά (βάσει των παραπάνω ηλικιών θα γίνει η επιλογή για τη συγκρότηση των μικτών ομάδων), αφήνοντας εκτός εφηβικού τους ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί το 2001. 

Όπως ανακοινώθηκε, στο εφηβικό θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί το 2002 και το 2003 και στο παιδικό αθλητές γεννηθέντες τα έτη 2004-2005.

Η Ένωση διευκρινίζει πως όσα σωματεία δεν μπορούν να συμπληρώσουν ομάδες στηριζόμενες στις πιο πάνω ηλικίες, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ποδοσφαιριστές άλλων συλλόγων της δύναμης της ΕΠΣΔ, που δεν συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.   

Στα παιχνίδια πρέπει να συμμετέχουν υποχρεωτικά τουλάχιστον επτά ποδοσφαιριστές που έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις μικτές ομάδες, ενώ η κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιεί έως και τέσσερις αλλοδαπούς, ή κοινοτικούς παίκτες.