Ας κάνουμε  κι εμείς το ίδιο

Του Γεωργίου Β. Παπαγεωργίου

Είναι αδιανόητο και απορώ ποιοι πιθανοί όροι της συμμαχίας ή των διεθνών κανόνων επιτρέπουν σε ένα εχθρικό γείτονα κράτος με δεδηλωμένες τις εχθρικές και πολεμικές διεκδικήσεις εδαφών και θαλάσσιου χώρου, να πραγματοποιεί ναυτικές πολεμικές ασκήσεις στα κυριαρχικά χωρικά σου ύδατα, με στόχο μάλιστα ολοφάνερο πως και με ποια τακτική επιτυχούς επέμβασης θα αποκτήσει μέρος των δικών σου εδαφών ή εν προκειμένω νησιωτικών περιοχών.

Τουλάχιστον κάνε και εσύ το ίδιο, και προχώρησε στο να δεσμεύσεις τη θαλάσσια περιοχή του Βοσπόρου και των θαλασσίων υδάτων και περιοχών κοντά στην Κωνσταντινούπολη με εμφανή και προφανή στόχο τη διεκδίκησή της, αφού το Βυζάντιο, είναι ελληνικό, ιστορικά, γεωγραφικά, νομικά, πολιτιστικά, δικαιωματικά, αφού εκτός των άλλων ο αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος, επέλεξε προτίμησε να ιδρύσει την πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας του σε αποικία που είχαν ιδρύσει και κατοικούσαν Έλληνες από τα Μέγαρα, πιθανότατα τον 7ο αιώνα π.Χ. στην Ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου, και να πραγματοποιείς και εσύ συχνές πολεμικές ναυτικές ασκήσεις. Εκεί.

Οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο λογικής και προκλητικότητας, βάζουν μακροπρόθεσμους αλλά και βραχυπρόθεσμους στόχους με παράνομες, παράλογες διεκδικήσεις από τους κατά συνθήκην συμμάχους μέσα στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτές οι φανερές της προθέσεις κινδυνεύουν να καταστρέψουν την ειρήνη και την ηρεμία της χώρας μας, να μας καταστρέψουν οικονομικά προκαλώντας προβλήματα και στον τουρισμό και στην εθνική οικονομία ευρύτερα, να μας οδηγήσουν σε υπέρογκες έστω αμυντικές δαπάνες χωρίς τέλος.

Αν δεν αντιδράσουμε έγκαιρα και μεθοδικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες αλλά και τα αποκλειστικά ελληνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, στο τέλος θα μας ζητήσουν να πραγματοποιήσουν και αποβατικές επιθετικές ασκήσεις, όχι μόνον στα νησιά μας, αλλά και σε άλλα γεωγραφικά μας εδάφη, αφού η θρασύτητα, η κουτοπονηράδα, ανάμεικτη με εμφανή στοιχεία δειλείας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής, απαιτείται να δοθεί ένα τέλος αφού είναι γνωστές οι επιθετικές διαθέσεις της Τουρκίας.

Όσο ανεχόμαστε αυτή την τακτική χωρίς αντίμετρα τότε σε κάποια στιγμή, που η υπονομή μας θα έχει εξαντληθεί θα συμβεί αυτό που όλοι απευχόμεθα και τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα δυσάρεστα. Σαν να μου λέτε οι ΗΠΑ να επιτρέψουν στη Βόρεια Κορέα να κάνει πολεμικές ασκήσεις στα χωρικά ύδατα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Είμαστε στα καλά μας;