Φιλελληνισμός: Ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο

Γράφει ο  Bασίλης Μαυράκης

Ο ως άνω τίτλος ανήκει στην κυρία Στέλλα Βουτσά, Καθηγήτριας Φιλολόγου, Λυκείου Αφάντου, Διδάκτορας (ΔΡ) Λογοτεχνίας. Από την ομιλία που εκφωνήθηκε για την ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού στις 23-4-17.

Την ομιλία την διάβασα στην ΡΟΔΙΑΚΗ της 25-4-17.

Προσωπικά την συγχαίρω και την ευχαριστώ. Με αφορμή αυτό το ΑΡΘΡΟ  επιθυμώ να κάνω την κάτωθι πρόταση:

Να γίνει στη Ρόδο ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ. Συγχρόνως με την πρόταση αυτή, θα ήθελα να πω ορισμένες από τις σκέψεις μου που ενδεχομένως να βοηθήσει την Επιτροπή, που θα αναλάβει την οργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου.

Γιατί στη ΡΟΔΟ? Διότι συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις. Ο ΞΑΝΘΟΣ ήταν Δωδεκανήσιος (ΠΑΤΜΟΣ). Ένας από τους ΕΠΤΑ ΣΟΦΟΥΣ ήταν  ο Κλεόβουλος ο Λίνδιος. Ένα από τα ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ είναι ο ΚΟΛΟΣΟΣ της Ρόδου και τόσα άλλα που θα μας πουν, οι πιο αρμόδιοι από μένα.

Διάρκεια Συνεδρίου: Δέκα ημέρες.

Θα είναι το Συνέδριο των Συνεδρίων και η θεματολογία θα είναι μεγάλη.

Προετοιμασία Συνεδρίου: Τρία χρόνια, εντατικής εργασίας.

Η Επιτροπή θα είναι πολύ μεγάλη, και θα αποτελείται από ΕΛΛΗΝΕΣ και ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ, με καταμερισμό εργασιών. Εδώ, σπουδαίο έργο θα αναλάβει ο συμπατριώτης μας Μιχαήλ Κόκκινος, υπεύθυνος του απόδημου ελληνισμού, επίσης σπουδαίο λόγο θα έχουν οι Πρεσβείες και τα Προξενεία μας και όλος ο Ελληνισμός.

Προσκεκλημένοι: ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ (προσοχή σ` αυτό).

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε όλους.

Αναλυτικά αποτελέσματα Συνεδρίου και ΜΕΛΕΤΗ ΑΥΤΩΝ.

Προγραμματισμός ΕΠΟΜΕΝΟΥ Συνεδρίου στη Ρόδο.

Και πολλά ακόμη που θα προτείνουν οι σπουδαίοι Ροδίτες.

Τρέξτε Ροδίτες.