Στα Τίρανα ο  Θανάσης Παπαγεωργίου

Αυτή τη φορά η πρόσκληση που ήρθε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του βόλεϊ για τον συμπατριώτη μας Θανάση Παπαγεωργίου, έγραφε ως προορισμό τα Τίρανα.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, αποδέχθηκε πρόσκληση της FIVB και της Αλβανικής Ομοσπονδίας του βόλεϊ, για να διδάξει από σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου σε σχολή προπονητών, με συμμετοχή υποψηφίων από πολλές χώρες της Ευρώπης. Μπορεί να πει κανείς, πώς υπάρχει γι’ αυτή τη σχολή μεγάλο ευρωπαϊκό ενδιαφέρον κι αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις συμμετοχής στην εν λόγω διοργάνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Πιο συγκεκριμένα:
-Ο κ. Παπαγεωργίου βρίσκεται στην Αλβανική πρωτεύουσα από χθες για τη σχολή προπονητών, της οποίας τα μαθήματα αλλά και η πρακτική, θα διαρκέσουν από αύριο 11 του Σεπτέμβρη και  μέχρι και την Παρασκευή 15 του μήνα Την όλη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αλβανίας.

Σ αυτήν θα πάρουν μέρος 35 περίπου υποψήφιοι προπονητές, που δεν προέρχονται μόνο από την διοργανώτρια χώρα.
Δήλωση συμμετοχής έχουν καταθέσει στους διοργανωτές, υποψήφιοι προπονητές από την Αλβανία, το Κόσοβο, την Γαλλία, την Κροατία, την Πολωνία, την Ιρλανδία αλλά και την Ελλάδα. 

Για την χώρα μας μάλιστα θα συμμετάσχει ο Σπύρος Γκολίτσης .
Η γειτονική χώρα, διοργανώνει αυτή την σχολή γιατί θέλει να περάσει την ανάπτυξη του βόλεϊ, μέσα από την μετάδοση των γνώσεων των προπονητών, πρώτα στα μικρά παιδιά και μετά στους μεγάλους αθλητές.

Αποτελεί σημαντικό γεγονός του βόλεϊ για την γείτονα χώρα, καθώς συμμετέχουν σε αυτή όπως προαναφέρεται  υποψήφιοι κι από άλλες χώρες της Ευρώπης.