Για υπεξαίρεση αντικειμένου κατηγορούνται δύο αδέλφια

Κατηγορούμενα για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που το είχαν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητας του ως διαχειριστής ξένης περιουσίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση, θα βρεθούν δύο αδέλφια ηλικίας 58 και 66 ετών, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση αφορά έλλειμμα ποσού περίπου 158.000 ευρώ που εντοπίστηκε στο ταμείο εταιρείας, της οποίας μέλη του διοικητικού συμβουλίου διετέλεσαν και οι δύο κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, τον Φεβρουάριο του 2003 εξελέγησαν ο 58χρονος αντιπρόεδρος και ο 66χρονος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και η θητεία τους διήρκησε έως το τέλος Ιουνίου 2009. Μαζί τους κατηγορούνταν ως πρόεδρος του δ.σ. και ένα ακόμη άτομο το οποίο έχει αποβιώσει.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, η γενική συνέλευση έδωσε εντολή στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να διαχειριστούν κατά το δοκούν για την προαγωγή συμφέροντος της εταιρείας, το ποσό των 157.954 ευρώ, χρήματα που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας και φέρονται να το ενσωμάτωσαν στις προσωπικές τους περιουσίες.

Τα χρήματα αυτά αφορούν το ποσό των 126.895 ευρώ το οποίο σύμφωνα με τις εγγραφές στα λογιστικά βιβλία, έπρεπε να βρίσκεται στα ταμεία της εταιρείας κατά τη λήξη της θητείας του συμβουλίου και δεν βρέθηκε, αλλά και το ποσό των 31.059 ευρώ που αφορά τις οικονομικές οφειλές που είχαν δύο άλλες εταιρείες προς την εταιρεία των κατηγορουμένων και τις οποίες αν και είχαν εξοφλήσει, αυτές φαίνονταν στα βιβλία ως ανεξόφλητες.
Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου 2017.