Ο θίασος του Θεάτρου Νοτίου Αιγαίου περιόδευσε με επιτυχία στην Κάρπαθο

Ο θίασος του Θεάτρου Νοτίου Αιγαίου περιόδευσε με επιτυχία στην Κάρπαθο

Ο θίασος του Θεάτρου Νοτίου Αιγαίου περιόδευσε με επιτυχία στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 263 ΦΟΡΕΣ

Ο θίασος του ΘΕΑΤΡΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ του γνωστού θεατρώνη Ζαχαρία Αγγελάκου περιόδευσε στο νησί της Καρπάθου στο διάστημα από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου ε.έ. και έδωσε τρεις επιτυχημένες παραστάσεις με την κωμωδία «Για γέλια και για κλάματα» στα χωριά Όθος (3/9), Απέρι (4/9) και Πηγάδια (5/9).

Το ΘΕΑΤΡΟ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ συμπληρώνει φέτος 46 χρόνια από την ίδρυσή του, έχοντας στο ενεργητικό του μισό σχεδόν αιώνα προσφοράς στον πολιτισμό και στην θεατρική παιδεία των νησιών μας.

Πολυπληθής ήταν η συμμετοχή του κοινού στο Όθος
Πολυπληθής ήταν η συμμετοχή του κοινού στο Όθος


Ο θίασος του αποτελείται από τους ηθοποιούς: Ζαχαρία Αγγελάκο, Ελένη Τσεφαλά, Σωτήρη Αντωνίου, Σταματία Τηλιακού και το μικρό Χάρη Αγγελάκο – Σαμπάνη. Πρωταγωνιστεί ο γνωστός ηθοποιός Σταμάτης Τζελέπης. Η σκηνοθεσία είναι του Ζαχαρία Αγγελάκου –εξ αγχιστείας Καρπάθιου– η μουσική επιμέλεια του Αντώνη Κυζούλη και οι χορογραφίες της Σ. Γεωργοπαπαδάκου. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του Καρπαθιακού κοινού που, όπως φάνηκε, διψά για το θέατρο.

Ο Σταμάτης Τζελέπης σε μιαν εκφραστική πόζα
Ο Σταμάτης Τζελέπης σε μιαν εκφραστική πόζα


Τις παραστάσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννης Γεωρ. Μηνατσής, ο πρώην Δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχάλης Χανιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου κ. Γιώργος Νισύριος, ο Πρόεδρος του Κ.Ο.Π.Α.Π. κ. Γιώργος Βασιλαράκης, ο Σύμβουλος Πολιτισμού της Π.Ε. Καρπάθου – Κάσου κ. Γιώργος Τσαμπανάκης και άλλοι επίσημοι. Η θεατρική αυτή περιοδεία που επιχορηγήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν ενταγμένη στον κύκλο πολιτισμικών εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Κάσου «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΟΣΤΡΙΑ – 2017» η οποία συγκροτήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου και έτυχε της χορηγικής στήριξης του Ξενοδοχείου ALEX της Καρπάθου.

Για την επιτυχία των παραστάσεων καθοριστική ήταν η συνεργασία: α. του Καρπαθιακού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας (Κ.Ο.Π.Α.Π.) και του Προέδρου του κ. Γ. Βασιλαράκη β. του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Απεριτών Καρπάθου «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και του Προέδρου του κ. Γιώργου Νισύριου και γ. του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Ομίλου Νέων «ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ» Όθους Καρπάθου και του Προέδρου του γιατρού Δ. Κωνσταντινίδη.

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)