Ρόδος: Τουλάχιστον 13 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση μαστροπείας

Μεγάλη υπόθεση μαστροπείας – σωματεμπορίας, στην οποία φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον 13 άτομα, εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου!

Ήδη στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται από προχθές και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, 67χρονος ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλοι 12, οι οποίοι έναντι χρηματικών ποσών φρόντιζαν να βρίσκουν «πελάτες» για τις τρεις νεαρές αλλοδαπές που εκδίδονταν.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να απολογηθούν διαδοχικά ενώπιον της ανακρίτριας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα άτομα που συσχετίζονται με την υπόθεση.
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την αστυνομία περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων, μαστροπεία και σωματεμπορία, σε βάρος τριών αλλοδαπών και συγκεκριμένα 28χρονης Πολωνέζας, 34χρονης Βουλγάρας και 26χρονης Ρωσίδας.
Οι τρεις αλλοδαπές πάντως συνελήφθησαν και αυτές και σε βάρος τους βεβαιώθηκαν πταισματικές παραβάσεις περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων.

Οι έρευνες και η διαλεύκανση
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» η υπόθεση «δουλεύεται» αρκετό καιρό από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι ξεκίνησαν να τη διερευνούν μετά την αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους. 
Όλο αυτό το διάστημα, έγιναν όλες οι απαραίτητες αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες, και χρησιμοποιήθηκαν διάφορα τεχνικά μέσα προκειμένα να συλλεχθούν τα απαραίτητα αυτά στοιχεία που θα οδηγούσαν στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Βάσει αυτών συνελήφθη ο 67χρονος και διακριβώθηκε η εμπλοκή άλλων 12 ανδρών ηλικίας 29 έως 57 ετών.

Είχαν συγκεκριμένους  «ρόλους»
Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί και τα όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία, προκύπτει ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκεκριμένους «ρόλους» στην υπόθεση. 
Ειδικότερα, ο 67χρονος που συνελήφθη φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του «κυκλώματος» και αυτός που ως υπεύθυνος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) στη πόλη της Ρόδου χρησιμοποιούσε αλλοδαπές τις οποίες φέρεται να εξέδιδε. Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να άλλαζε κατά τακτά χρονικά διαστήματα τις κοπέλες αυτές προκειμένου να υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον από τους «πελάτες».

Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι προέρχονται από τον τομέα του τουρισμού και των μεταφορών, λειτουργούσαν επικοινωνιακά και με σκοπό την προσέλκυση πελατών οι οποίοι και θα τους επέφεραν και κάποια χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τον 67χρονο ο οποίος και κανόνιζε ραντεβού με τον «πελάτη» που είχαν βρει και τις κοπέλες. Οι ίδιοι κάποιες φορές έκαναν και τις μεταφορές ή απλώς ο ρόλος τους περιοριζόταν στο να βρίσκουν «ενδιαφερόμενους».
Τα χρήματα τα ελάμβανε πάντα η κοπέλα η οποία συνευρίσκοντο ερωτικά με τον «πελάτη» και τα μοιράζονταν μισά- μισά με τον 67χρονο. Το ποσό της κάθε συνέρευσης κυμαίνονταν από 50 -150 ευρώ. Ο 67χρονος με τη σειρά του  έδινε κάποια χρήματα από αυτά στους υπόλοιπους που του έφερναν ενδιαφερόμενους. Το ποσό αυτό κυμαίνονταν έως και 30 ευρώ.

Αναζητείται από τις Γερμανικές αρχές
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 28χρονη Πολωνέζα – μία εκ των γυναικών που εκδίδονταν- αναζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τη Γερμανία.
Ειδικότερα, η αλλοδαπή κατηγορείται σε υπόθεση διευκόλυνσης παράνομης μετανάστευσης και διαμονής, αδίκημα που φέρεται να διαπράχθηκε το 2011 και το 2013.
Η 28χρονη αλλοδαπή κρατείται προκειμένου να αποφανθεί σχετικά η Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου.