Εκδήλωση για τα 10 χρόνια των Πηγών Καλλιθέας

Η συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη λειτουργία των «Πηγών Καλλιθέας» με τη σημερινή τους μορφή, θα εορταστεί την ερχόμενη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος της Ρόδου, στις 7:00 το απόγευμα, στο χώρο του εμβληματικού Μνημείου.

Τόσο η παραχώρηση του Μνημείου όσο και η υποδειγματική αναστήλωσή του και, στη συνέχεια, η λειτουργία του όλα αυτά τα χρόνια έτσι ώστε να αποτελεί έναν μοναδικής ομορφιάς χώρο που χαίρονται επισκέπτες και ξένοι, είναι το αποτέλεσμα αγώνων αρκετών ετών και των προσπαθειών αρκετών ανθρώπων που διετέλεσαν στα κοινά.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Κυριακή, κατά την εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί-και για την οποία αναμένεται να γίνουν περισσότερα γνωστά τις επόμενες ημέρες-αναμένεται να απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις σε αυτούς που συνέβαλαν στο να φθάσει στο σημείο να είναι σήμερα καμάρι της Ρόδου, από την εποχή του πρώην Δημάρχου Καλλιθέας και πρωτεργάτη των προσπαθειών, κ. Γιάννη Ιατρίδη, μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τιμηθούν ο κ. Ιατρίδης, ο πρώην Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο κ. Ηλίας Ηλιάδης ο οποίος είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Εταιρίας των «Πηγών Καλλιθέας», όπως επίσης και οι πρώην Πρόεδροι της ΔΕΡΜΑΕ (σ.σ. που ακολούθησαν στον ενιαίο Δήμο), κ.κ. Γιάννης Περδίκης και Γιάννης Κούρτης.

Τέλος, τιμητική διάκριση αναμένεται να απονεμηθεί και στον προϊστάμενο της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων κ. Γιώργο Καρυδάκη.