Νέος «Γολγοθάς» για οικογένεια προσφύγων που ήρθε στη Ρόδο

Οικογένεια προσφύγων που ήρθε στο νησί μας πριν από μερικές μέρες, ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να δώσουν το «πράσινο φως» για να μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να αντιμετωπιστεί όπως πρέπει η περίπτωση ενός παιδιού ηλικίας 4 ετών το οποίο πάσχει από εγκεφαλική παράλυση (τετραπληγία.)

Η μητέρα της οικογένειας δε ζει. Σκοτώθηκε από ρίψη βόμβας στο σπίτι τους όπου διέμεναν, στη Συρία, κι έτσι ο πατέρας αναγκάστηκε να πάρει τα δυο του παιδιά και να έρθει στην  χώρα μας μέσω της Τουρκίας.

Η άφιξή τους έγινε πριν από μερικές μέρες. Η οικογένεια, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις, κρατήθηκε από τις αστυνομικές αρχές. Στη συνέχεια, ζητήθηκε η βοήθεια του νοσοκομείου για την περίπτωση του 4χρονου κοριτσιού, γιατροί του οποίου επιβεβαίωσαν για την ασθένεια του μικρού παιδιού.

Αυτό που απαιτείται είναι η άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο των Αθηνών, έτσι ώστε να παρακολουθηθεί από παιδονευρολόγο.

Παρά το γεγονός αυτό, δεν μπορούν να αναχωρήσουν από το νησί, αφού το τυπικό της υπόθεσης δεν προβλέπεται να δοθεί σχετική άδεια.

Τα έξοδα μεταφοράς και άλλων αναγκών έχει αναλάβει να καλύψει Σύριος που είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και διαμένει στην Αθήνα. Αυτό που ζητείται είναι να δοθεί γρήγορα η άδεια για να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά η περίπτωση του παιδιού.