Συνέχεια στην ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ του «Μεσόγειος» και της Περιφέρειας

Δεν λέει να… τελειώσει η κόντρα του ποδηλατικού συλλόγου «Μεσόγειος» με τη Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Χθες, με νέα ανακοίνωσή του το ροδίτικο σωματείο συνέχισε τις… βολές προς την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κυρίως για τη συμπεριφορά προς την Ελένη Τσαβαρή όταν ζήτησε να επιχορηγηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η αποστολή αυτής και του προπονητή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέργκεν.

Η επίσημη απάντηση ήταν άμεση και πάλι από τη Μαριέτα Παπαβασιλείου, θεωρώντας πως η Περιφέρεια γίνεται πεδίο εκτόνωσης της αντιπαλότητας του «Μεσόγειος» με άλλους ποδηλατικούς συλλόγους... Μάλιστα, επιφυλάσσεται μέσω της επιστολής παντός νόμιμου δικαιώματός της…

Η νέα επιστολή του «Μεσόγειος»

«Μετά λύπης μας διαβάσαμε την επιστολή απάντηση στη διαμαρτυρία μας, στην οποία με διάφορες υπεκφυγές και νόμους προσπαθήσατε να μείνετε μακριά από την ουσία, η οποία δε είναι η άρνηση της χρηματοδότησης, η οποία εξάλλου είναι δικαίωμά σας και δεν σας κατηγορεί κανένας αλλά η λεκτική απαξίωση της αξίας της προσωπικότητας της αθλήτριάς μας.

Αρνείστε και ίσως δεν θυμάστε ότι στην επικοινωνία που είχατε στις 25 Αυγούστου τη διαβεβαιώσατε ότι από την Περιφέρεια θα υπάρξει βοήθεια και μάλιστα της είπατε και το ποσό;

Τους νόμους και τους κανόνες δεν τους γνωρίζατε τότε;

Όταν χθες η αθλήτρια κατόπιν δικής σας παρότρυνσης, ξανά επικοινώνησε μαζί σας, γιατί δεν της αποκλείσατε παρά της είπατε να ξαναπάρει σήμερα; Πάλι δε γνωρίζατε το νόμο;

Κι αφού λοιπόν βρήκατε το νόμο, γιατί επικαλεστήκατε ότι δε χρηματοδοτείτε αθλητές άνω των 40 ετών κι αναρωτηθήκατε αν η αθλήτρια ‘’ έχει πραγματικά ‘’ κάποια πανελλήνια επιτυχία;

Μήπως έχετε διαλέξει λάθος συμβούλους στον ποδηλατικό τομέα που για κάποιους λόγους σας αποπροσανατολίζουν από την αλήθεια και την πραγματικότητα; Διότι το ηθικό ατόπημα και τη ρατσιστική συμπεριφορά έναντι στην ηλικία της αθλήτριας, μόνο από αποπροσανατολισμό μπορούμε να δικαιολογήσουμε τη συμπεριφορά αυτή.

Ελπίζουμε δε, έστω και τώρα, να έχετε το θάρρος τουλάχιστον έναντι του εαυτού σας να μην αρνηθείτε τα λεγόμενά σας.

Κλείνοντας την επιστολή σας, εύχεστε καλή επιτυχία στην αθλήτριά μας, πράγμα που θεωρούμε ότι έρχεται ατυχώς καθυστερημένα.»

Η απάντηση της Μεριέτας Παπαβασιλείου:

«Αγαπητέ Κύριε,

η απάντηση που έδωσα στην πρώτη επιστολή σας, είναι απολύτως σαφής ως προς την θεσμική λειτουργία της Περιφέρειας και δεν επιδέχεται καμίας παρερμηνείας.

Το γεγονός ότι συνεχίζετε να στρέφεστε εναντίον μου και μάλιστα χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη για φανταστικές συνομιλίες που ποτέ δεν έγιναν και υποσχέσεις που ποτέ δεν έδωσα, υποκρύπτει μάλλον άλλου είδους σκοπιμότητες από την πλευρά σας. Όσο για την επιμονή σας να μου αποδίδετε ρατσιστικά κίνητρα, με σκοπό να αποτελέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πεδίο εκτόνωσης της όποιας αντιπαλότητας έχετε εσείς με άλλους ποδηλατικούς συλλόγους του νησιού, είναι προκλητική. Θίγει και προσβάλει την προσωπικότητά μου και τον θεσμό που εκπροσωπώ. Επ' αυτού, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Αθλητισμός  δεν είναι μόνο οι επιδόσεις και τα ρεκόρ που επικαλείσθε. Είναι πάνω από όλα, ήθος, παράδειγμα και στάση ζωής και όχι μέσο για την απόσπαση χρηματικών ενισχύσεων.

Μαριέτα Παπαβασιλείου
Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού
Αθλητισμού & Πολιτισμού»