Κάλλιστος Διακογεωργίου από τις φυλακές Κω: «Ιδού η αμοιβή μας…»

Ένας λόγος, είναι αρκετός για να αλλάξει η διάθεση... Ένας καλός λόγος, είναι αρκετός για να σε κάνει να προσπαθήσεις ακόμα περισσότερο… Ένας διαφορετικός λόγος, είναι μάθημα ζωής…

Ιδιαίτερη η συγκίνηση της ομάδας πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όταν παρέλαβε την ευχαριστήριο επιστολή, του Προϊσταμένου Καταστήματος Κράτησης Κω, για τη θεατρική παράσταση του Θεάτρου Νοτίου Αιγαίου, που προβλήθηκε στον αύλειο χώρο των κρατητηρίων.

Ως γνωστόν, η παράσταση δόθηκε, στο πλαίσιο της απόφασης του Περιφερειάρχη Ν.Α. Γιώργου Χατζημάρκου, για αναφαίρετο δικαίωμα, όλων των πολιτών της περιοχής μας στον πολιτισμό.

Παραλαμβάνοντας την επιστολή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ν.Α. Εντεταλμένος Πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου, δήλωσε: «εμείς θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους αυτούς, και όλους ανεξαιρέτως τους Δωδεκανήσιους πολίτες, διότι με τη θετική τους ανταπόκριση, μας δίνουν την ευκαιρία και την αφορμή, για ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες, αφυπνίζοντας τις δυνατότητές μας, ως προς τον πολιτιστικό τομέα.

Για τις παραστάσεις εφέτος στα νησιά, η ομάδα Θεάτρου Νοτίου Αιγαίου, επέλεξε ένα έργο, μέσα από την καθημερινότητα της ζωής μας. Σενάριο με πολλές εκπλήξεις, καθώς η ζωή, δίνει την πρώτη ύλη, βγάζοντας τα καλύτερα σενάρια, που για τον καθένα σημαίνουν κάτι ξεχωριστό.

Και η καλύτερη αμοιβή μας, είναι η αποδοχή και η αγάπη του κόσμου, στα μεγάλα και μικρά νησιά, αλλά και στα ξεχασμένα χωριά της Δωδεκανήσου…».

Ακολουθεί η επιστολή του Διευθυντή Καταστήματος Κράτησης Κω κ. Γεωργίου Δέμου:

Κύριε Διακογεωργίου,

Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε εσάς προσωπικά αλλά και σε όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «τα ίδια και τα ίδια» από το θέατρο Νοτίου Αιγαίου στο χώρο του προαυλίου του Καταστήματος Κράτησης Κω τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017.

Η παράσταση σημείωσε επιτυχία και καταχειροκροτήθηκε από τους κρατουμένους.

Στα πλαίσια δράσεων με σκοπό την εξωστρέφεια του Καταστήματος Κράτησης αναζητούμε συνεχώς προτάσεις για την πραγματοποίηση παρόμοιων εκδηλώσεων και για την θετική επίδραση των συναισθημάτων και για την καλή ψυχολογική κατάσταση των κρατουμένων.

Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε υγεία και κάθε καλό.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Δέμος
Προϊστάμενος Διεύθυνσης