Άρωμα Ελλάδας σκόρπισε η Άννα Βαγενά στην Κάρπαθο

Άρωμα Ελλάδας, πατριωτισμού και πίστης στην Πατρίδα γέμισε χθες (13/09) το Δημοτικό Αμφιθέατρο. της Καρπάθου, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που συνοψίζεται επιγραμματικά με τον τίτλο: «Πολιτιστικός Πλους.

Παρόντες εκτός των εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Καρπάθου ήταν και οι:

· Ο Ταξίαρχος Αλέξανδρος Τσηρίδης, Υποδιοικητής 95 ΑΔΤΕ

· Ο Αντισυνταγματάρχης Κωνσταντίνος Δουζίνας, εκπρόσωπος Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα.

· Ο Πλωτάρχης Γεώργιος Λαϊάκης, Κυβερνήτης της Κονονιοφόρου «Νικηφόρος»

· Οι Ανθυπασπιστές: Φιλιώ Γεωργαλά, Φιλιππίδης Θεόδωρος και ο Αντισμηνίας Κοντογιώργης Βασίλης.

Ήταν ο 2ος Πολιτιστικός Πλους και η Κάρπαθος ήταν το τελευταίο λιμάνι , το τελευταίο πλεύρισμα της Κανονιοφόρου «Νικηφόρος» με «καπετάνισσα» τη σημαντική ηθοποιό κα. Άννα Βαγενά . Με το πρόσωπο της «Αγγέλας Παπάζογλου» η Άννα Βαγενά χάρισε στο κοινό της Καρπάθου ένα ρεσιτάλ ερμηνείας γεμάτο Ελλάδα, ενώ αφηγήτρια ήταν η Κατερίνα Θεοχάρη.

Η « Αγγέλα Παπάζογλου» αποτελεί μια αναφορά στις μνήμες αυτής της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη Παπάζογλου.

Τελικά δεν είναι τυχαίο που τόσα χρόνια ενσαρκώνει τον συγκεκριμένο ρόλο με την ίδια επιτυχία!

Η Άννα Βαγενά συγκινημένη και με μία απίστευτη απλότητα τόνισε απευθυνόμενη στο κοινό ότι "ο λόγος της Αγγέλας είναι σήμερα επίκαιρος όσο ποτέ, με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας»,

Με την λήξη της παράστασης ακολούθησε ανταλλαγή δώρων, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ομόνοια Απερίου, όπου ακούστηκε και η παρακάτω μαντινάδα από τους Καρπάθιους οργανοπαίχτες Γιώργο και Αντώνη Χαροκόπο: "Να ξέρεις στ’ Αμφιθέατρο/μεγάλη η τιμή μας/που έχουμε εκπρόσωπο Άμυνας στο νησί μας".

Ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Ανδρ. Λάμπρος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:

«Συγχαίρω την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης για τον δεύτερο πολιτιστικό ταξίδι που διοργανώνει στα νησιά του Αιγαίου.

Σε καιρούς δύσκολους και κρίσιμους, αναμφίβολα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού με την ορχήστρα του και την κανονιοφόρο που πραγματοποιεί το ταξίδι, εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς τν Ενόπλων Δυνάμεων και της και της παραπέρα ενίσχυσης των δεσμών τους με τους κατοίκους των νησιών.

Καλωσορίζω επίσης στο νησί την πολύ σημαντική και γνωστή ηθοποιό κυρία Άννα Βαγενά, την συγχαίρω για την μέχρι τώρα θεατρική της παρουσία και είμαι μεγάλη μας τιμή που είναι κοντά μας απόψε.

Περιμένουμε με ανυπομονησία κυρία Βαγενά να μας μαγέψετε με τον καθηλωτικό μονόλογο με τα λόγια μιας Μικρασιάτισσας, που θα υποδυθείτε σε λίγο.

Ο λόγος της «Αγγέλας Παπάζογλου έρχεται επίσης να εκπέμψει ,να στείλει από την ακριτική ένα διαχρονικό μήνυμα αγάπης στον άνθρωπο και την Πατρίδα και αγνού πατριωτισμού.

Σας ευχαριστώ»

Η βραδιά έληξε με ένα άρτια επιμελημένο μουσικό πρόγραμμα από την εξαμελή Ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού.