Αισιόδοξος ο Δημήτρης Γάκης για τους μειωμένους συντελεστές

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για μείζονος σημασίας θέματα της περιοχής ήταν ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης ο οποίος χθες ήταν καλεσμένος στο στούντιο του notosnews και της εκπομπής «Ουδέτερη Ζώνη».

Για το «καυτό» θέμα του ΦΠΑ ο κ. Γάκης δήλωσε ότι, είναι πολύ αισιόδοξος για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά της Δωδεκανήσου που και σήμερα ισχύει αυτό το καθεστώς.

Σε ό,τι αφορά τη Ρόδο και την Κάρπαθο που αυξήθηκαν οι συντελεστές του ΦΠΑ αφού δεν είχαν συμπεριληφθεί στην νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή, ο κ. Γάκης έκανε γνωστό ότι, μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, θα τεθεί επί τάπητος στο τραπέζι των συζητήσεων η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών και στα δύο αυτά νησιά του νομού μας.

Αναφερόμενος στο Γκολφ Αφάντου, υπογράμμισε, πως παρά τα όσα ακούγονται, η διαδικασία της επένδυσης προχωρά κανονικά από πλευράς του κεντρικού κράτους και βρίσκεται σε καλό στάδιο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι, και από πλευράς του επενδυτή πρέπει να γίνουν τα σωστά βήματα για την ολοκλήρωσή της.

Παράλληλα ο κ. Γάκης και με αφορμή την συνάντηση που είχαν χθες μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Πόκκια, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου αποκάλυψε ότι, κατά την επίσκεψη του υπουργού στη Ρόδο, που θα γίνει σύντομα, θα ανακοινωθεί επίσημα η παραχώρηση των ακινήτων και των αγροτεμαχίων της Βάρης και του Καλαμώνα στο Δήμο Ρόδου όπως και η διαφύλαξη της ιδιοκτησίας του Αγίου Ανδρέα.

Επίσης ο κ. Γάκης έκανε γνωστό ότι, τελικά πέρασε από τη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τις αποζημιώσεις των αγροτών που οι καλλιέργειες τους, υπέστησαν ζημιές από τα ελάφια.