Ελέγχους στο νερό της Ρόδου πραγματοποίησε η Περιφέρεια

Επαναληπτικό έλεγχο θα πραγματοποιήσει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου σε σημεία υδροδότησης στο νησί της Ρόδου καθώς κατά τις δειγματοληψίες νερού που διενήργησε διαπιστώθηκε ότι, είχαν καταγραφεί υψηλές τιμές σε ορισμένους δείκτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» πριν από περίπου δέκα μέρες το υγειονομείο πήρε δείγματα από συνολικά είκοσι κεντρικά σημεία υδροδότησης πάνω στο νησί της Ρόδου, και συγκεκριμένα δέκα από τη δυτική και δέκα από την ανατολική πλευρά.

Εκτός από τέσσερα δείγματα αντίστοιχων περιοχών , στα υπόλοιπα οι ενδείξεις στους δείκτες ήταν φυσιολογικές.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο αντιπεριφερειάρχης υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής συνοχής Θωμάς Σωτρίλλης, εντός των προσεχών ημερών η υπηρεσία θα κάνει νέα δειγματοληψία στα σημεία αυτά για να διαπιστωθεί αν οι τιμές στους δείκτες παραμένουν ίδιες.

Αν και πάλι αυτές είναι αυξημένες τότε θα κινηθούν οι διαδικασίες ενημέρωσης των πολιτών και η τοποθέτηση ειδικής απαγορευτικής πινακίδας, καθώς τα σημεία από τα οποία έγινε η υδροληψία βρίσκονται σε κεντρικά σημεία των οικισμών.

Τα δείγματα νερού που εντοπίστηκαν με προβλήματα, είχαν παρθεί από την πλατεία Φαληρακίου, την πλατεία Παστίδας, την Κρεμαστή έξω από τη βιβλιοθήκη και από το Μονόλιθο.

Σημειώνεται ότι χτες ο κ. Σωτρίλλης επρόκειτο να στείλει νέο έγγραφο στη ΔΕΥΑΡ, με το οποίο θα ζητούσε τη διενέργεια ελέγχων σε δείγματα νερού από τις ίδιες περιοχές και την παρουσίαση των αναλύσεων και από τη δική της πλευρά καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει στο αίτημα αυτό της περιφέρειας.

Τονίζεται ότι προ μηνός ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, είχε ανακοινώσει ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας θα προχωρήσουν σε δειγματοληψίες νερού από όλο το νησί, προκειμένου να διαπιστωθεί η ποιότητα του νερού που διοχετεύεται στο δίκτυο ύδρευσης.