Ελένη Τσαβαρή με φόντο...  το Μπέργκεν

Γράφει ο
Baσίλης Μαυράκης

Η Εθνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας κάλεσε την Πρωταθλήτρια μας, Ελλάδος, Ελένη Τσαβαρή, να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο Bergen της Νορβηγίας. Χρειάζονται όμως και έξοδα (αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή πέντε ημερών, φαγητό, ενοικίαση αυτοκινήτου) και αυτά τα έξοδα δεν μπορεί γενικά να τα πληρώσει ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ. Ζήτησε λοιπόν η πρωταθλήτρια την βοήθεια της περιφέρειας. ΚΑΚΩΣ, ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ.

Ένας ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ δεν ζητά βοήθεια. Οι διάφορες Αρχές ΟΦΕΙΛΟΥΝ να προσφέρουν τα πάντα για τον ΑΘΛΗΤΗ-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ. Μετά από μερικά τηλεφωνήματα με τις αρμόδιες Αρχές, η πρωταθλήτρια πήρε την αρνητική απάντηση, ότι είναι (μεγαλούτσικη) δεν ΜΕΤΡΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ.

Διάβασα με προσοχή την απάντηση της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχου.
α) Ο «Καλλικράτης» για τον αθλητισμό προβλέπει αυτά και αυτά. Εγώ ρωτώ: τοπικά εσείς τι κάνετε;
β) Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στα παιδιά και τους εφήβους. Εγώ προσωπικά δεν κάνω διάκριση, φροντίζω τον πρωταθλητή.

Και ιδού η έκπληξη από την απάντηση της αρμόδιας της περιφέρειας. «Δεν ΒΟΗΘΑΜΕ πρωταθλητές που είναι 42 (σαράντα δύο) χρονών.

Καταβάλλονται όμως προσπάθειες για να βρεθούν λύσεις υποστήριξης πρωταθλητών, που προς το παρόν δεν βρέθηκαν. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Ο Αθλητής για να γίνει πρωταθλητής χρειάζεται και τα ΜΠΡΑΒΟ, χρειάζεται όμως και κάτι ΠΑΡΑΠΑΝΩ και για αυτό είστε εδώ. Μεταξύ των απαντήσεων της Αντιπεριφερειάρχου, υπάρχει το παρακάτω «γίνεται σαφές ότι δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της περιφέρειας η κάλυψη τέτοιων εξόδων»!!! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Στο τέλος της απάντησης της η κυρία Αντιπεριφερειάρχης, εύχεται κάθε επιτυχία στην πρωταθλήτρια Ελένη Τσαβαρή.

Η πράξη σας αυτή, δεν είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση.    

ΑΠΟΓΟΗΤΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΨΑΤΕ. Η Ρόδος δεν έχει περιθώρια για να γίνονται λάθη. Αυτά ισχύουν για όλους τους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ.

Ένας παλιός Αθλητής και πρωταθλητής.