Οδηγίες συμμετοχής στον τελικό του Run Greece

Ένα πολύ σημαντικό κίνητρο έχει προσφέρει ο ΣΕΓΑΣ, με τη συμβολή και της ΕRGO Ασφαλιστικής, σ' αυτούς κι αυτές που θα βρεθούν στην αφετηρία των 5χλμ, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και σ' αυτούς κι αυτές που θ' αγωνιστούν στα 10χλμ, στη μεγάλη αθλητική γιορτή του RUN GREECE της Ρόδου, που θα διεξαχθεί τη Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

Τα είκοσι αυτά αεροπορικά εισιτήρια- δέκα για τους άνδρες και δέκα για τις γυναίκες για τον τελικό της διοργάνωσης στην Αθήνα- θα διεκδικήσουν όσοι και όσες συμμετάσχουν στον αγώνα των 5χλμ,απο οκτώ κλιμακούμενες ηλικιακές κατηγορίες και για τα δύο φύλλα, με την παρακάτω διαδικασία.

Τρία εισιτήρια θα δοθούν στους τρεις πρώτους και άλλα τρία στις τρείς πρώτες της ηλικιακής κατηγορίας 18-34 ετών και από ένα εισιτήριο για κάθε φύλλο αντιστοιχεί στον πρώτο και πρώτη των επόμενων ηλικιακών κατηγοριών 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, και 65+.

Επειδή έχει διαπιστωθεί και από τις διοργανώσεις που προηγήθηκαν στις άλλες τέσσερεις πόλεις- περιφέρειες, στις περιπτώσεις που ο πρώτος η  πρώτη της ηλικιακής  κατηγορίας π.χ.  40-44  δεν καλύπτει τις  προϋποθέσεις για να ενταχθεί στην ομάδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τότε τη θέση του θα καταλαμβάνει ο δεύτερος ή η δεύτερη αυτής της ηλικιακής κατηγορίας. Αυτή η διαδικασία και πρακτική θα ακολουθηθεί, μέχρις ότου βρεθεί συμμετέχων - ουσα  από  την αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία, προκειμένου να υπάρξει αντιπρόσωπος για τη συγκεκριμένη κατηγορία και φύλλο που θα πλαισιώσει τον ομάδα των δέκα ανδρών και δέκα γυναικών!

Οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το ΣΕΓΑΣ, για την ανάδειξη του αντιπροσώπου στις κλιμακούμενες ηλικιακές κατηγορίες είναι πολλές, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να βρίσκεται κάποιος η κάποια που τερμάτισε...περπατώντας τα 5χλμ και να καλύπτει τον αντιπρόσωπο της ηλικιακής κατηγορίας π.χ.  50-54, γιατί οι προηγούμενοι δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις, παρ' ότι τερμάτισαν πριν απ' αυτόν!! 

Ποιές είναι λοιπόν οι προϋποθέσεις  για την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

1- Αποδεδειγμένα( με υπεύθυνη δήλωση) να είναι μόνιμος κάτοικος της Περιφέρειας Ν.ΑΙ το τελευταίο 12μηνο από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

2- Να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του-της.

3- Να έχει τερματίσει την απόσταση των 5χλμ, η των 10χλμ στη περίπτωση που δε θα βρεθεί αντιπρόσωπος από τα 5χλμ, στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Σε κάθε περίπτωση και με βάση τη προκήρυξη του τελικού του RUN GREECE, θα υπάρξουν στην ομάδα 10 άνδρες και 10 γυναίκες, που θα βρεθούν στην Αθήνα, τη παραμονή της διεξαγωγής του Μαραθωνίου, θα φιλοξενηθούν από το ΣΕΓΑΣ σε μεγάλο ξενοδοχείο, το πρωί της Κυριακής 12 Νοεμβρίου θα πάρουν μέρος στον τελικό του RUN GREECE, σε έναν αγώνα 3.000μ. που μετέχουν συνολικά 140 άτομα ( 70 άνδρες και 70 γυναίκες)  με τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο, μπροστά σε 40.000 θεατές και λίγο πριν την άφιξη του πρώτου μαραθωνοδρόμου.

Εκτός από το προαναφερθέν κίνητρο, για το οποίο οι περισσότεροι-ες ενδιαφερόμενοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει η δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς, υπάρχουν και τα παρακάτω πρόσθετα κίνητρα, από τα οποία θα επωφεληθούν κυρίως οι αθλητές και αθλήτριες που ασχολούνται συστηματικά με το τρέξιμο. Πρόκειται για τους τρεις πρώτους και πρώτες των 10 χλμ, που θα μοιραστούν το ποσόν των1600 € ως χρηματικό έπαθλο, ανεξαρτήτως χώρας η Περιφέρειας προέλευσης και καταγωγής!!

Τέλος, ο μεγάλος χορηγός του RUN GREECE- WIND- θα διαθέσει το ποσόν των 2.500€ σ' ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα παιδικής μέριμνας στο νησί της Ρόδου.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ
Επειδή ο Έλληνας είναι...της τελευταίας στιγμής, θα πρέπει να τονιστεί ότι έχουν τεθεί αριθμητικά όρια και για τα τρία δρομικά αγωνίσματα και τα οποία είναι: για τα 10χλμ. 500 άτομα (άνδρες κ γυναίκες μαζί), για τα 5 χλμ  1500 άτομα ( άνδρες-γυναίκες)και για το 1000ρι των παιδιών  800 άτομα (αγόρια-κορίτσια). Το deadline των εγγραφών είναι η ημερομηνία 26/09 ημέρα Τετάρτη. Στη περίπτωση που τα αριθμητικά όρια υπερκαλυφθούν νωρίτερα οι εγγραφές ΚΛΕΙΝΟΥΝ και η οργανωτική επιτροπή ΔΕΝ έχει τη δυνατότητα των επί πλέον εγγραφών στο σύστημα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του run-greece.gr ή πηγαίνοντας σε ένα από τα δύο κέντρα στην πόλη της Ρόδου. Αυτά λειτουργούν στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου από τις 10.00 έως τις 14.00 επί της Βύρωνος 1 στο βοηθητικό στάδιο «Διαγόρας» και στο κιόσκι στη Νικολάου Πλαστήρα, δίπλα από το ΑΚΤΑΙΟΝ τα απογεύματα.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση των ορίων συμμετοχής ανά αγώνα ή το αργότερο την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, στο βαθμό που τα όρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα. Για τους συμμετέχοντες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους επιτυχώς μέχρι και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2017 εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής (με τυπωμένο το όνομα του συμμετέχοντα επάνω στον αριθμό συμμετοχής).

Εγγραφές μετά τις 26 Σεπτεμβρίου είναι δυνατές μόνο εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί τα παρακάτω όρια συμμετοχής και μόνο κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών της διοργάνωσης, από όπου όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους. Το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης φιλοξενείται στο Ξενοδοχείο BEST WESTERN RHODES PLAZA το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 από τις 10.00 έως τις 20.00.


ΗΛΙΚΙΕΣ & ΟΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το όριο συμμετοχής στον αγώνα είναι 2.800 δρομείς
Αγώνας 10χλμ: 500 (γεννημένοι το 2002 και μεγαλύτεροι)
Αγώνας 5χλμ: 1500 (γεννημένοι το 2005 και μεγαλύτεροι)
Αγώνας Παιδιών: 800 (παιδιά γεννημένα το 2006, 2007, 2008)

Δεν επιτρέπεται σε κανένα δρομέα η συμμετοχή και στους δύο αγώνες, 5χλμ & 10χλμ.


ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή σους Αγώνες 5χλμ & 10χλμ έχει συμβολική συνδρομή 5 ευρώ.
Η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής γίνεται:

(α) είτε μέσω πιστωτικής κάρτας στην περίπτωση online εγγραφής κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής,
(β) είτε μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης 
(ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΕΠΖΑ - ΙΒΑΝ: GR0601100800000008048057981, Δικαιούχος Λογαριασμού: ΣΕΓΑΣ)
(γ) είτε με μετρητά κατά την παράδοση της συμπληρωμένης αίτησης εγγραφής.

Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης, το ονοματεπώνυμό σας και ο κωδικός εγγραφής πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά στην αιτιολογία της κατάθεσης, ενώ αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης θα πρέπει να αποστέλλεται άμεσα  με φαξ ή email στο αρμόδιο γραφείο του ΣΕΓΑΣ (fax: 210 9331152, email: info@run-greece.gr).