Χαιρετισμός του Δημήτρη Γάκη στην εκδήλωση «10 χρόνια σύγχρονη Καλλιθέα»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, συμμετείχε στην εκδήλωση «10 χρόνια σύγχρονη Καλλιθέα» και εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στα εγκαίνια της έκθεσης γελοιογραφίας SWEET EUROPE, που διοργάνωσε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ρόδου στις Πηγές Καλλιθέας.

Στο χαιρετισμό του ο Δημήτρης Γάκης συνεχάρη τους διοργανωτές για την τόσο σημαντική εκδήλωση για τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την κοινωνία της Ρόδου, που αναδεικνύει τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν με τις κατάλληλες ενέργειες και με επιμονή, βοηθάει ώστε να ενσωματωθεί αρμονικά η ιστορία του τόπου στην καθημερινή ζωή και δραστηριότητα του πολίτη, όπως γίνεται αυτά τα 10 χρόνια με τις «αναγεννημένες» Ιαματικές Πηγές Καλλιθέας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Γάκης αναφέρθηκε στον «μύθο» των Πηγών της Καλλιθέας, που, όπως είπε, έχοντας διανύσει μια ιστορική πορεία με αρκετές περιόδους λαμπερής ακμής αλλά και – δυστυχώς – παρακμής, εγκατάλειψης και καταστροφής του συγκροτήματος των ιαματικών πηγών, συνδέουν ξανά την ιστορία τους με την αναπτυξιακή προοπτική της Ρόδου.

«Σήμερα,, ταυτόχρονα με τους εορτασμούς των 10 ετών, μας δίνεται μια καλή ευκαιρία να αναρωτηθούμε για το μέλλον και την προοπτική του συγκροτήματος των Πηγών Καλλιθέας. Να σκεφτούμε αν η προσπάθεια μας εξαντλείται σε αυτό που έγινε μέχρι σήμερα, ή αν πιστεύουμε και θέλουμε να προωθήσουμε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο, στο οποίο οι Πηγές Καλλιθέας αποτελούν ένα σημαντικό «κεφάλαιο» της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης που οραματιζόμαστε για τη Ρόδο.

Μέσα από μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που θα δίνει χώρο και πεδίο δράσης στον εναλλακτικό τουρισμό, όπως ο ιαματικός τουρισμός. Αυτή είναι η πρόκληση που καλούμαστε να απαντήσουμε σήμερα όλοι, Κράτος, ΤΑ, Περιφέρεια, αναπτυξιακοί και επιχειρηματικοί φορείς, τοπική κοινωνία. Ας θεωρήσουμε λοιπόν αυτή την εκδήλωση μια ευκαιρία να κοιτάξουμε όχι μόνο στο παρελθόν, αλλά να οραματιστούμε το πώς θα είναι η περιοχή, το νησί μας, 10 χρόνια μετά, αλλά και

μακροπρόθεσμα. Ας δούμε την ουσιαστική ένταξη του συγκροτήματος των ιαματικών πηγών Καλλιθέας, ως αναπόσπαστο μέρος της αναπτυξιακής προοπτικής της Ρόδου. Μέσα από ένα οραματικό και συνάμα ρεαλιστικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα προβάλλει διεθνώς το πλούσιο αλλά και ταυτόχρονα ευαίσθητο οικοσύστημα του νησιού μας, μέρος του οποίου είναι οι Πηγές Καλλιθέας», είπε ο βουλευτής.

Τέλος, ο Δημήτρης Γάκης, εγκαινίασε την έκθεση γελοιογραφίας «Γλυκειά Ευρώπη». Ο βουλευτής Δωδεκανήσου μετέφερε τα συγχαρητήρια του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στους συντελεστές – σκιτσογράφους και διοργανωτές – της ξεχωριστής αυτής Έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Δωδεκανήσου, υπενθυμίζοντας στους παρευρισκόμενους την επιτυχημένη περιοδεία της έκθεσης γελοιογραφίας «το Μετέωρο Βήμα» για το προσφυγικό, που είχε ξεκινήσει «το ταξίδι» της στις 7 Μαρτίου 2016 από τη Ρόδο, είπε:

«Η έκθεση γελοιογραφίας «Γλυκειά Ευρώπη» είναι μια εικαστική πρωτοβουλία με θέμα της την Ευρώπη των λαών την οποία αγκάλιασε ο Ροδιακός λαός και φιλοξενεί ο Δήμος Ρόδου στην Καλλιθέα. Είμαι σίγουρος, ότι η πρωτότυπη και επίκαιρη αυτή εικαστική δραστηριότητα, που σκοπό της έχει να αποτελέσει ένα ακόμα σύμβολο των πολιτισμικών ευρωπαϊκών αξιών, θα συμβάλει σημαντικά τόσο στη διάχυση του ανθρωπιστικού μηνύματός της, όσο και στην προβολή του πολιτισμού του νησιού μας σ’ όλη τη Χώρα».

Οι γελοιογράφοι με τη σειρά τους, ευχαριστώντας τον Δημήτρη Γάκη για τη σημαντική συμβολή του στην πραγματοποίηση των παραπάνω θεματικών εικαστικών πρωτοβουλιών, αναφέρθηκαν στην πρόθεση του ΔΣ της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων να τον τιμήσουν, ανακηρύσσοντάς τον ως επίτιμο μέλος της Λέσχης.