Σήμερα τα έγγραφα για  τις δειγματοληψίες στο νερό

Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να παραλάβει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης το έγγραφο που απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Θωμάς Σωτρίλλης με το οποίο και ζητά τη διενέργεια ελέγχων σε δείγματα νερού από τέσσερα σημεία υδροδότησης του νησιού όπου οι ενδείξεις δεν ήταν φυσιολογικές.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η «Ρ», η Περιφέρεια θα πραγματοποιήσει επαναληπτικό έλεγχο σε τέσσερα σημεία υδροδότησης στο νησί της Ρόδου επειδή μετά τις δειγματοληψίες νερού που διενήργησε διαπιστώθηκε ότι είχαν καταγραφεί υψηλές τιμές σε ορισμένους δείκτες.
Σε δηλώσεις του χθες στην ΕΡΤ Ρόδου, ο κ. Μανωλάκης είπε ότι δεν γνωρίζει ούτε για τους ελέγχους ούτε για τ’ αποτελέσματά τους.

Ωστόσο, αργότερα χθες, οι υπηρεσιακοί της ΔΕΥΑΡ τον ενημέρωσαν ότι έχει έρθει σχετικό έγγραφο από την Περιφέρεια το οποίο και θα παραλάβει σήμερα και αν προκύψει ότι χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες θα τις κάνουν.

Όπως δήλωσε στη «Ρ», θα διερευνήσουν τα όσα ζητά η Περιφέρεια, ωστόσο εμφανίζεται καθησυχαστικός λέγοντας ότι έλεγχοι και μετρήσεις γίνονται συνέχεια από τη ΔΕΥΑΡ και, ακόμα και αν οι τιμές είναι οριακές σε ορισμένα σημεία, δεν σημαίνει ότι υπάρχει θέμα ακαταλληλότητας του νερού.

Από την πλευρά του, ο κ. Σωτρίλλης, μιλώντας χθες επίσης στην ΕΡΤ Ρόδου, διαβεβαίωσε ότι «το νερό του Φράγματος Γαδουρά ως προς την ποιότητά του, είναι ασφαλές» και είπε ότι «προβλήματα εντοπίστηκαν, μετά από ελέγχους σε κάποια δίκτυα της ΔΕΥΑΡ, για τα οποία έχει ενημερωθεί η επιχείρηση».