Βόμβα μεγατόνων από τη Ryanair, ακυρώνει 50 πτήσεις την ημέρα

Την ακύρωση περί των 50 πτήσεων ημερησίως, αρχής γενομένης από το περασμένο Σάββατο και για τις επόμενες έξι εβδομάδες, ανακοίνωσε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της η Ryanair. Αυτό σημαίνει ότι, πάνω από 400.000 επιβάτες της αεροπορικής εταιρίας θα έρθουν αντιμέτωποι με ματαίωση των πτήσεών τους μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα.

Ο λόγος για τον οποίο ο χαμηλού κόστους αερομεταφορέας αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, είναι, όπως προκύπτει με βάση ανάρτησή του, η λανθασμένη πολιτική που ακολουθήθηκε στο θέμα του σχεδιασμού της ετήσιας άδειας των πιλότων. “Ζητάμε συγνώμη από τους πελάτες μας που επηρεάζονται από αυτές τις ακυρώσεις”, σημειώνει η Ryanair και διαβεβαιώνει ότι, ήδη, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου όλο αυτό να διορθωθεί.

Στην ιστοσελίδα της, η Ryanair, έχει δημοσιεύσει τις προγραμματισμένες προς ακύρωση πτήσεις της, από το Σαββάτο 16 μέχρι και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ενώ με βάση τα στοιχεία αυτά, ήδη μέσα στο Σαββατοκύριακο περίπου 30.000 επιβάτες της αεροπορικής εταιρίας είδαν τις πτήσεις τους να ματαιώνονται, διαταράσσοντας τα σχέδιά τους.

Ο υπουργός αεροπορίας, Lord Callanan, επιτέθηκε στη Ryanair ότι άφησε χιλιάδες επιβάτες έκθετους, ακυρώνοντας περισσότερες από 160 πτήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ζήτησε δε να αποζημιωθούν πλήρως οι ταξιδιώτες. Άλλωστε, για αποζημίωση σε περίπτωση ματαίωσης πτήσης “μιλάει” στο site της η Ryanair. «Αν ακυρωθεί η πτήση σας, σας προσφέρουμε δύο επιλογές: 1. Nα υποβάλετε αίτηση επιστροφής χρημάτων 2. Να αλλάξετε την ακυρωμένη πτήση σας», αναγράφει χαρακτηριστικά η εταιρία.

Σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η Ryanair υποστηρίζει ότι, οι ακυρώσεις προγραμματίστηκαν προκειμένου να βελτιωθούν οι επιδόσεις της εταιρίας στον τομέα της ακρίβειας των πτήσεων, που τις τελευταίες δύο εβδομάδες μειώθηκε από 90% σε λιγότερο από 80%.


Πηγή: money-tourism.gr