Στη Ρόδο η 22η Ημερίδα  του InsuranceForum.gr  και του Συλλόγου Διαμεσολαβούντων  στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου

Mε μεγάλο ενδιαφέρον περιμένει η τοπική ασφαλιστική αγορά την 22η ημερίδα που διοργανώνει το insuranceforum.gr & η Insurance Innovation σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν φλέγοντα ζητήματα τα οποία απασχολούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όπως οι αλλαγές στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης μετά το νέο ρυθμιστικό περιβάλλον που διαμορφώνει η Ευρωπαϊκή οδηγία IDD, οι συνεχείς αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και κατά πόσο συμβάλουν τα οργανωμένα πανελλαδικά δίκτυα στις προοπτικές ανάπτυξης του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Διευθύνοντες Σύμβουλοι Ασφαλιστικών Εταιρειών, στελέχη εταιρειών και άνθρωποι της αγοράς, με πολύχρονη εμπειρία στον ασφαλιστικό κλάδο, θα βρεθούν στην νέα αυτή ημερίδα που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ρόδο και θα σκιαγραφήσουν τις τάσεις της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. 

Η νέα αυτή ημερίδα θα αποτελέσει πηγή ενημέρωσης και δικτύωσης για τους επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και για τις προοπτικές ανάπτυξης του επαγγέλματος.

Τα θέματα των τριών  βασικών ενοτήτων θα είναι τα εξής: 
1. Ο Ρόλος και η Ευθύνη των Οργανωμένων Πανελλαδικών Δικτύων. Η συμβολή τους στην διαμόρφωση της αγοράς και του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή καθώς και η σημερινή χαρτογράφηση της Ελληνικής Ασφαλιστικής αγοράς, με εισηγητή τον  κ. Νίκο Κλήμη, Οικονομολόγο.

2. Οδηγία IDD. Οι αλλαγές που επέρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, με ομιλήτρια την κα. Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager Risk Management Services CROWE SOL Consulting.

3. Φορολογία και Ασφαλιστικές Εισφορές στην Πράξη. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, με εισηγητή τον κ. Τηλέμαχο Μαλγαρινό, Οικονομικό Σύμβουλο.

Στην ημερίδα θα παρευρεθούν ο κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και Πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττικής και η κα Μαρία Δημητριάδη, Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, οι οποίοι θα αναφερθούν στις τρέχουσες ενέργειες της ομοσπονδίας για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση και θα απαντήσουν σε ερωτήματα που θα τεθούν από τους παρευρισκόμενους.

Επίσης κατά την διάρκεια των εργασιών της ημερίδας, το Δ.Σ του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δωδεκανήσου θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για τους στόχους του Συλλόγου το επόμενο διάστημα.

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Ιωάννης Πάππου και ο Πρόεδρος Συλλόγου Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου, κ. Πάρης Χατζηπέτρος.

Ο σκοπός της Ημερίδας είναι διπλός, αφενός η σε βάθος ενημέρωση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και η ελεύθερη δημόσια συζήτηση για το μέλλον του επαγγέλματος και αφετέρου η εξαγωγή χρήσιμων και αξιοποιήσιμων συμπερασμάτων όπως συμβαίνει και σε κάθε ημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ημερίδα διοργανώνεται υπό την Αιγίδα και την πολύτιμη υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου το οποίο συμμετέχει ενεργά στην εκδήλωση.

Οι Ημερίδες του insuranceforum.gr αποτελούν πλέον θεσμό για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς πραγματοποιούνται συνεχώς από το 2012 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με την συνεργασία των συλλογικών φορέων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ανασχεδιάζονται συνεχώς ώστε να είναι πάντοτε επίκαιρες και χρήσιμες. Μέχρι στιγμής το insuranceforum.gr έχει επισκεφθεί περισσότερες από 18 πόλεις διοργανώνοντας με τους τοπικούς φορείς εξαιρετικά επιτυχημένες συναντήσεις.