Φ. Ζαννετίδης: «Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, Χαράλαμπος Κόκκινος, μου ζητά να παρανομήσω!!!»

Απάντηση – κόλαφο στους ισχυρισμούς του Χαράλαμπου Κόκκινου που αφορούν για μια ακόμη φορά την έγκριση δαπανών των συνεχών μετακινήσεών του, δίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, με επιστολή του, που κοινοποιεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και στον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Ο κ. Ζαννετίδης επισημαίνει την σκόπιμη και παραπλανητική εκ μέρους του Χαράλαμπου Κόκκινου αγνόηση της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τις έκτακτες μετακινήσεις των αιρετών, με μόνο στόχο να εμφανιστεί δήθεν διωκόμενος, να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις για την λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και ενώ μεγάλος αριθμός μετακινήσεών του αποτελούν αντικείμενο δικαστικής έρευνας ως προς την νομιμότητά τους.

Σημειώνει δε ότι αυτά συμβαίνουν ενώ ο Χαράλαμπος Κόκκινος είναι ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Επιπλέον, ο κ. Ζαννετίδης επισημαίνει ότι είναι εντυπωσιακή η εμμονή του Χαράλαμπου Κόκκινου στα θέματα που αφορούν τις μετακινήσεις του, ωσάν να είναι το μοναδικό θέμα με το οποίο έχει να ασχοληθεί και το μοναδικό που τον ενδιαφέρει.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Ζαννετίδη και επισυνάπτεται το έγγραφο του Χαρ. Κόκκινου:

Η απάντηση Ζαννετίδη

Κύριε Κόκκινε,

θεμελιώδης νόμος της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού είναι ο νόμος 3852/2010 επονομαζόμενος ως Καλλικράτης.

Έχετε υπηρετήσει, απ΄ ότι γνωρίζω, ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην προηγούμενη περίοδο 2011-2014, τώρα ως χωρικός αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος εποπτικού συμβουλίου ΕΝΠΕ, πέραν της θητείας σας ως διορισμένος γενικός γραμματέας της ΠΝΑ την περίοδο 2004-2009.

Έχετε επίσης μετακινηθεί αρκετές εκατοντάδες φορές με δαπάνες που έχει καταβάλει η ΠΝΑ ή φορέας της.

Εμφανίζεσθε δημόσια και μάλιστα εγγράφως, όπως προκύπτει από το παραπάνω σχετικό σας έγγραφο, αφενός να μην γνωρίζετε την σχετική νομοθεσία που διέπει τις μετακινήσεις των αιρετών οργάνων, αναφέροντας μας ότι κακώς επράξαμε που εφαρμόσαμε όπως κάθε φορά την νομοθεσία εσείς ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, αφετέρου, να προτρέπετε υπαλλήλους της γραμματείας της οικονομικής επιτροπής , τον Πρόεδρο και τα μέλη της σε έκνομη ενέργεια.

Κοινοποιείτε δε, απ΄ ότι αναφέρετε σ΄ αυτό, σε ανώτερους δικαστικούς και κρατικούς λειτουργούς, εκθέτοντας πέραν του εαυτού σας, την ΠΝΑ αφού οι δημόσιοι λειτουργοί που τους κοινοποιείτε το σχετικό έγγραφο, ενδεχομένως να αποκτήσουν μια επίπλαστη εικόνα κακής λειτουργίας της.

Μας αναγκάζετε λοιπόν χωρίς κανένα λόγο να απαντούμε καταναλώνοντας πολύτιμο χρόνο για ανύπαρκτα αλλά και επουσιώδη θέματα επειδή θέλετε να μας προσάψετε σκοπιμότητες περί εμποδίων στο δήθεν μεγάλο έργο που επιτελείτε.

Το άρθρο 184 παρ.1 του νόμου 3852/2010 ορίζει κύριε Κόκκινε ότι σε περίπτωση κατεπείγουσας μετακίνησης, επιτρέπεται η μετακίνηση χωρίς απόφαση της οικονομικής επιτροπής η οποία αποφασίζει στην πρώτη συνεδρίαση ΜΕΤΑ, αν η μετακίνηση ήταν επιβεβλημένη η όχι.

Εσείς λοιπόν, μόνος σας όπως κάθε φορά ,και χωρίς καμία συνεννόηση με την Περιφερειακή Αρχή (Περιφερειάρχης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος επιχειρησιακής ετοιμότητας, εκτελεστικός γραμματέας) αποφασίσατε ότι θα πάτε.

Αυτή δε η νοοτροπία σας σκιάζει όλες σας τις μετακινήσεις.

Αναφέρετε επίσης στο έγγραφο σας, όλως ψευδώς, ότι η Ο.Ε. συνεδριάζει μια φορά το πολύ το μήνα και γενικά δίνετε μια εικόνα που δεν έχει καμιά σχέση με την αλήθεια για την λειτουργία της.

Αν πραγματικά παρακολουθούσατε την λειτουργία μας θα ξέρατε ότι η Ο.Ε. έχει συνεδριάσει μέχρι τώρα από την αρχή του έτους 18 φορές ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 26/9/2017 η 19η της συνεδρίαση. Άρα λοιπόν συνεδριάζει δύο τουλάχιστον φορές τον μήνα και ενημερώνεσθε εσείς και όλοι οι συνάδελφοι ηλεκτρονικά για την ημέρα και την ώρα της συνεδρίασης για να κάνετε όπως λέτε έγκαιρα τον προγραμματισμό σας. Σε κάθε δε συνεδρίαση εξετάζει και αποφασίζει θέματα μετακινήσεων των συναδέλφων και σε κάθε συνεδρίαση εξετάζει φυσικά και αποφασίζει για τις δικές σας μετακινήσεις που είναι μόνιμη επωδός.

Στέλλετε το παράνομο αίτημα σας στις 14-09-2017 το μεσημέρι και στις 15-09-2017 αναρωτιέστε αν έχουμε αναρτήσει την απόφαση του παράνομου αιτήματος σας. Ειλικρινά συνεχίζετε να μας εκπλήσσετε δυσάρεστα με τα συνεχιζόμενα καμώματα σας σχετικά με τις μετακινήσεις σας. Φαίνεται καθαρά ότι μόνο για αυτές νοιάζεστε από πλειάδα εγγράφων και ενεργειών σας.

Σας εφιστώ την προσοχή να σταματήσετε να αναφέρεσθε ψευδώς σε δημόσια έγγραφα για δήθεν εμπόδια στο έργο σας καθώς οφείλετε εκ του θεσμικού σας ρόλου να είστε ενημερωμένος για την λειτουργία των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα της ΠΝΑ όπως επίσης οφείλετε να είσθε ενημερωμένος για την νομοθεσία που την διέπει.

Επιμένετε δε να αγνοείτε τις αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής επί των προσφυγών σας στις αποφάσεις στην Ο.Ε., στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, που έχει κρίνει το σύνολο των μετακινήσεων σας, μέχρι την τελευταία της συνεδρίαση, και τις έχει απορρίψει όλες.

Τέλος οφείλετε να είσθε πιο προσεκτικός όταν απευθύνεστε στην γραμματεία της Ο.Ε. στον Πρόεδρο και τα μέλη της ζητώντας θέματα που δεν προβλέπει η κείμενη νομοθεσία όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι αρκετές μετακινήσεις σας αποτελούν αντικείμενο δικαστικής έρευνας.

- Συνημμένη η με αριθμ πρωτ. 243/15-09-2017, επιστολή Γραφείου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ Γ. ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


Η επιστολή Κόκκινου

 

 

  Επιστολή Κόκκινου προς πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής by RodiakiNewsRoom on Scribd