Η αθέατη αρχαία πόλη της Ρόδου

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου, συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 με τίτλο ΠΟΛ(ε)ΙΣ, με δυο εκδηλώσεις.

1. Περιήγηση, ξενάγηση και φωτογράφηση στη μεσαιωνική πόλη και εικονικά στην αρχαία Ρόδο, μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου στις 5-7 μ.μ., σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φωτογραφίας ''Creating Memories”. 

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά προσφύγων και παιδιά δημοτικών σχολείων Ρόδου, με σκοπό την δημιουργία ευχάριστων στιγμών και αναμνήσεων και την επαφή των παιδιών αυτών με την ροδιακή ιστορία και κοινωνία.

Δηλώσεις συμμετοχής: Στο e-mail: animateandmeettheother@gmail.com και στα τηλέφωνα 6970674554 και 6973058390.

2. Ομιλία με θέμα «Η αθέατη αρχαία πόλη της Ρόδου μέσα από τη διαχρονική κατοίκησή της» 
η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο, στα υπόγεια του οποίου -και των γειτονικών καταστημάτων- διατηρείται ένα πολύ μεγάλο τμήμα της αρχαίας πόλης, άγνωστο στο ευρύ κοινό, όπως κρυμμένα ή άγνωστα διατηρούνται και άλλα 60-80 μικρότερα και μεγαλύτερα τμήματά της, διάσπαρτα μέσα στη σύγχρονη πόλη.

Η Ομιλία θα πραγματοποιηθεί από την αρχαιολόγο και Πρόεδρο του Συλλόγου Μαρία Μιχαλάκη-Κόλλια. 

Σας περιμένουμε για να γνωρίσετε μία άγνωστη Ρόδο που χρειάζεται τη φροντίδα μας για την ανάδειξή της, όπως και όλα τα μνημεία που περιλαμβάνει σε μια συνεχή κατοίκηση 24 αιώνων.