Αθωώθηκε κατηγορούμενος  για την κακοποίηση κατσικιού

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ομόφωνα από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 59χρονος κάτοικος Καρπάθου, που κατηγορούνταν για την κακοποίηση ενός μικρού κατσικιού αλλά και για ψευδή καταμήνυση.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Δήμητρας Διακοσταυριανού απάλλαξε τον 59χρονο λόγω αμφιβολιών από κάθε κατηγορία, συντασσόμενο και με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Ο 59χρονος ενώπιον του δικαστηρίου ισχυρίστηκε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και πως ουδεμία πρόθεση είχε να προκαλέσει το παραμικρό στο ζώο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε προχθές σε δεύτερο βαθμό καθώς το καλοκαίρι του 2016, ο 59χρονος είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρπάθου και είχε καταδικαστεί ερήμην σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ με τριετή αναστολή.

Ειδικότερα το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ για την κατηγορία της κακοποίησης ζώου και από 12 μήνες φυλάκιση για την ψευδή καταμήνυση που είχε υποβάλλει σε βάρος δύο κατοίκων της Καρπάθου.

Κατά της ποινής αυτής ο 59χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 59χρονος φέρονταν στις 27 Μαΐου 2010 να πήρε ένα ερίφιο που ανήκε στην ιδιοκτησία του, το πέταξε κάτω, και αφού του έδεσε τα τέσσερα ποδαράκια του το πέταξε με δύναμη στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.  Επίσης ο ίδιος φερόταν στο τέλος Μαΐου 2010 ότι καταμήνυσε ψευδώς δύο κατοίκους της Καρπάθου.