Ξεκινά η σχολή ιστιοπλοΐας του ΑΣΙΑΘ Ρόδου

Τα μαθήματα της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας της περιόδου 2017, που διοργανώνονται κάθε χρόνο από τον Αθλητικό Σύλλογο Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου ξεκινούν στις 7 Οκτωβρίου.

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου. Υποστηρικτής της Σχολής Ιστιοπλοΐας του ΑΣΙΑΘΡ είναι για μια ακόμη χρονιά το Κατάστημα Ναυτιλιακών Ειδών "Αγησίλαος Ζαΐρης" καθώς και το ξενοδοχείο PLAZA HOTEL.
 


Τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται στην αίθουσα του Συλλόγου στο Ζέφυρο, με σύγχρονα εποπτικά μέσα κάθε Σάββατο απόγευμα, ενώ τα πρακτικά πραγματοποιούνται με εξόδους στη θάλασσα, με ιστιοπλοϊκά σκάφη του στόλου του Συλλόγου, τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής.

Η τελική πρακτική δοκιμασία πριν από τις γραπτές εξετάσεις, είναι ένα διήμερο ταξίδι στη Σύμη, όπου οι μαθητές θα εφαρμόσουν όλη τη θεωρία που θα διδαχθούν. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την νυχτερινή ναυσιπλοΐα, να δουν και να δοκιμαστούν στην αναγνώριση των φάρων της περιοχής και στα σήματα των πλοίων κατά τη νύχτα.

Τα μαθήματα διδάσκουν έμπειροι πτυχιούχοι εκπαιδευτές του ΑΣΙΑΘΡ, καθώς και ειδικοί πάνω σε κάθε τομέα με τη συνεργασία πάντα της τοπικής λιμενικής αρχής. Μέσα από τα μαθήματα αυτά, οι νέοι ιστιοπλόοι θα έχουν μια πρώτη ουσιαστική επαφή με τη θάλασσα και τα μυστικά της, ενώ με την ολοκλήρωσή τους, και αφού εξεταστούν επιτυχώς, θα λάβουν το δίπλωμα κυβερνήτη ιστιοπλοϊκού σκάφους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περαιτέρω πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συλλόγου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει ήδη και ολοκληρώνονται σε λίγες μέρες.

Πληροφορίες – εγγραφές Αντώνης Δράκος (Έφορος Εκπαίδευσης ΑΣΙΑΘΡ) - Τηλ. 6936516070.