Προφυλακίστηκε διακινητής προσφύγων στη Ρόδο

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 39χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη για τη μεταφορά 16 προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στην Κρεμαστή της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 στη θαλάσσια περιοχή Κρεμαστής της Ρόδου, θαλαμηγό σκάφος το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση, ενώ σε αυτό επέβαιναν οι 16 πρόσφυγες και μετανάστες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη μαρίνα Μανδρακίου, ενώ συνελήφθη ο 39χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης του σκάφους που τους μετέφερε, φερόμενος ως ο διακινητής.

Σε βάρος του 39χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 39χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.