Ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Run Greece της Ρόδου

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Run Greece της Ρόδου

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Run Greece της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 229 ΦΟΡΕΣ

Οι δρομείς μπορούν είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω των δύο κέντρων στην πόλη της Ρόδου να συμπληρώνουν τη δήλωσή τους

Μεγάλο το ενδιαφέρον από τους δρομείς στο νησί μας για τη συμμετοχή στο Run Greece της 1ης Οκτωβρίου με αγώνες δρόμου στα 5 και 10χλμ., όπως επίσης στα 1000μ. για μαθητές-μαθήτριες δημοτικών σχολείων.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές μέσω του run-greece.gr θα συνεχιστούν μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου, αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τα δύο κέντρα γι’ αυτόν τον σκοπό στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου (Βύρωνος 1, βοηθητικό στάδιο «Διαγόρας») από τις 10.00 έως τις 14.00 και στον πεζόδρομο της Νικολάου Πλαστήρα δίπλα από το ΑΚΤΑΙΟΝ τις απογευματινές ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες επίσης μπορούν να καλούν στο 22410 30145 έως και τις 14.00. Στα παραπάνω κέντρα θα συμπληρώσουν το έντυπο συμμετοχής ώστε να καταχωρηθεί εν συνεχεία από τη γραμματεία και να έχουν δικαίωμα να έχουν παρουσία στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού.

Οι διοργανωτές των αγώνων της Ρόδου μάλιστα, θέσπισαν νέα κίνητρα για να ενισχύσουν περισσότερο τις ομαδικές συμμετοχές, με βάση την παρακάτω ανακοίνωση:

«Κίνητρα που απευθύνονται σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, μαθητές και μαθήτριες (δημοτικών- γυμνασίων- λυκείων), φοιτητές και φοιτήτριες, συγκροτημένες εργασιακές ομάδες( με μικτή σύνθεση ανδρών-γυναικών τουλάχιστον δέκα ατόμων), αθλητικές ομάδες δέκα αθλητών- τριών τουλάχιστον, φίλων του δρομικού κινήματος, ευαισθητοποιημένων πολιτών απέναντι σε ευπαθή άτομα παιδικής ηλικίας, αθλητών αγωνιστικού επιπέδου, φιλοξενούμενων τουριστών, προσφέρει το RUN GREECE, που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ ( ΕΑΣ Σ Δωδ/σου), την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου ( ΔΟΠΑΡ) την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017, στη περιμετρική διαδρομή της μεσαιωνικής πόλης.

Μεγάλος χορηγός του RUN GREECE, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση σε επτά(7) πόλεις αντίστοιχων Περιφερειών της χώρας μας είναι η WIND, τοπικός χορηγός της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ο ΔΕΔΔΗΕ και υποστηρικτής η BLUE STAR FERRIES.

ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ

-Στους 3 πρώτους και 3 πρώτες των 10.000μ. θα διανεμηθεί χρηματικό έπαθλο 1600ευρώ, κύπελλο στον πρώτο και πρώτη, μετάλλιο και δίπλωμα, και στους δεύτερο/η, τρίτο/η μετάλλιο και δίπλωμα (αγωνιστική έκφραση του Run Greece).

-Η Wind θα διαθέσει το ποσό των 2.500ευρώ σε φιλανθρωπικό ίδρυμα παιδικής μέριμνας στο νησί (ανθρωπιστική έκφραση μέσω του Run Greece).

-Συγκρότηση μικτής ομάδας νοτίου Αιγαίου, αποτελούμενης από 10 άνδρες και 10 γυναίκες (σύνολο 20 άτομα) που θα πάρουν μέρος στον τελικό του Run Greece (3.000μ.) στην Αθήνα στις 12/11/2017, ημέρα διεξαγωγής του Μαραθωνίου της Αθήνας (πλήρης κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής στην Αθήνα από τον ΣΕΓΑΣ). Στις νικήτριες ομάδες ανδρών και γυναικών θα δοθεί το ποσό των 2.500ευρώ για κάθε φύλο, που θα αποφασίσουν οι ίδιοι πού θα το διαθέσουν στην Περιφέρειά τους.

-Σε όλους όσοι τερματίσουν την απόσταση (τρέχοντας ή περπατώντας) θα απονεμηθεί μετάλλιο (συμμετοχική έκφραση του Run Greece).

-Οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ).

-Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλους όσους περάσουν από τα σημεία ελέγχου και τερματίσουν τρέχοντας ή περπατώντας την απόσταση. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ και στα ΜΜΕ.

-Όλοι όσοι εγγραφούν (υποβολή δήλωσης συμμετοχής διαδικτυακά ή με φυσικά παρουσία στα κέντρα εγγραφών), θα παραλάβουν την τσάντα τους το Σάββατο από τις 10.00-20.00 από το ξενοδοχείο Best Western Plaza Hotel, Ιερού Λόχου και Αμερικής 1.

-Κύπελλα θα δοθούν στην πρώτη εργασιακή ομάδα (10 ατόμων το ελάχιστο), με την προϋπόθεση να αγωνισθούν τουλάχιστον έξι εργασιακές ομάδες. Στην πρώτη αθλητική ομάδα (10 ατόμων το ελάχιστο), με την προϋπόθεση να αγωνισθούν τουλάχιστον έξι αθλητικές ομάδες των 10 ατόμων τουλάχιστον και τέλος στην πρώτη σχολική ομάδα γυμνασίων (10 μέλη) με την προϋπόθεση να αγωνισθούν τουλάχιστον έξι γυμνάσια του νησιού, στην πρώτη σχολική ομάδα λυκείων (10 μέλη), με την προϋπόθεση να αγωνισθούν τουλάχιστον έξι λύκεια του νησιού.

Σε όλους όσοι εγγραφούν θα δοθεί διαφημιστική μπλούζα του μεγάλου χορηγού (Wind), καθώς και το πολυσέλιδο έντυπο πρόγραμμα της εκδήλωσης.»

Η WIND ενισχύει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας «Άγιος Αδρέας»
Ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, η εταιρεία WIND έχοντας ενεργό ρόλο καλύπτει το κομμάτι της αληθινής προσφοράς στο συνάνθρωπό μας, γι’ αυτό και θα ενισχύσει, όπως ανακοινώθηκε, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα το έργο της δομής του Αγίου Ανδρέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, Run Greece που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Ρόδο την Κυριακή 1η Οκτωβρίου συμπληρώνει η WINDμε μια πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, στηρίζει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα το έργο της δομής του Αγίου Ανδρέα.

Η εκπρόσωπος της WIND κα Μαριάνθη Λιβανίου - Συντυχάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους ανθρώπους στον Άγιο Ανδρέα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το Run Greece είναι ένας σπουδαίος θεσμός. Μέσα από αυτόν μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε ποιοι είμαστε, να δυναμώσουμε αφενός εμάς τους ίδιους και αφετέρου το έργο ενός σημαντικού φορέα όπως του Αγίου Ανδρέα που οι άνθρωποι του φροντίζουν εδώ και 60 χρόνια παιδιά με διανοητικές καθυστερήσεις. Καλούμε όλους τους φίλους μας να έρθουν μαζί μας την Κυριακή 1η Οκτωβρίου και να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα».

Η δομή του Αγίου Ανδρέα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου λειτουργούσε παλαιότερα ως Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Παίδων Ρόδου «Ο Άγιος Ανδρέας». Υφίσταται περισσότερα από 60 χρόνια, ενώ τις δεκαετίες ‘40 & ‘50 χρησιμοποιήθηκε ως σανατόριο και ως Πρεβεντόριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου με σκοπό τη σίτιση των κακοσιτισμένων παιδιών.

Στις μέρες μας σκοπός της λειτουργίας της δομής του Αγίου Ανδρέα είναι η περίθαλψη παιδιών, από 2 έως 18 ετών και των δυο φύλων, που πάσχουν από «βαρείες μη παιδαγώγιμες διανοητικές καθυστερήσεις» και δεν επιδέχονται βελτίωση, ανεξάρτητα αν συντρέχει ή όχι ανίατος σωματική αναπηρία. Στο Θεραπευτήριο εκτελούνται προγράμματα φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας, φαρμακευτικής περίθαλψης και κοινωνικής υποστήριξης.

Στα πλαίσια οριζόντιας διασύνδεσης με το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ τέσσερα παιδιά παρακολουθούν συνεδρίες λογοθεραπείας. Φιλοξενούνται ορισμένα από τα παιδιά σε οικογένειες τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές. Διοργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στην περιοχή Παραδείσι της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους