Καταδικάστηκαν δύο άτομα για επίθεση σε Πακιστανούς

Συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 10 μηνών επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε δύο έλληνες οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος τριών Πακιστανών πριν από τέσσερα χρόνια στ’ Αφάντου.

Για την υπόθεση κατηγορούνταν συνολικά πέντε άτομα, όμως τα τρία ήταν ανήλικοι και έτσι η υπόθεση διαχωρίστηκε ως προς αυτούς και χθες το δικαστήριο εκδίκασε μόνο το σκέλος που αφορούσε τους δύο ενήλικες.

Σε βάρος των εμπλεκομένων είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για επικίνδυνη απρόκλητη σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία καθώς και συμμορία.

Η σύλληψη των τεσσάρων Ελλήνων ηλικίας –τότε- 23, 18, 16 και 16 ετών αντίστοιχα, καθώς και του 18χρονου αλλοδαπού, από την Αλβανία είχε γίνει  το Σάββατο 20 Ιουλίου από αστυνομικούς στ’ Αφάντου ενώ αναζητούνταν ως συνεργοί και άλλα δύο άτομα.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά και από την αστυνομία, οι δράστες χρησιμοποιώντας ξύλινα ρόπαλα, προκάλεσαν ελαφρές σωματικές βλάβες σε (3) αλλοδαπούς, από το Πακιστάν.
Εκτός από τους τέσσερις νεαρούς είχαν συλληφθεί και οι γονείς τους και με εντολή της αρμόδιας εισαγγελέως είχαν αφεθεί ελεύθεροι όλοι (εκτός από τον 23χρονο) προκειμένου να πραγματοποιηθεί προανάκριση.

Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο κ. Γιάννης Θώδος και ως πολιτική αγωγή ο κ. Δημήτρης Αντώνογλου.