Ο «κατά φαντασίαν» Ανδρέας

Γράφει ο Θανάσης Καραναστάσης

Δεν φταίει ο κ. Τσίπρας, η φαντασία του τα φταίει και οι... καντηλανάφτες του που του φούσκωσαν τα μυαλά για να παριστάνει το νέο Ανδρέα! Φυσικά και δεν υπάρχει Ανδρέας μετά τον Ανδρέα.

Ο τωρινός πρωθυπουργός είναι απλώς Τσίπρας και τίποτε περισσότερο. Δείχνει να μην έχει αίσθηση του μεγέθους αυτού που πάει να μιμηθεί και επιχειρεί να τον φέρει στα δικά του μέτρα.
Φαίνεται πάντως, ότι δεν είναι και πολύ μελετηρός ο κ. Τσίπρας.

Αν διάβαζε το βιογραφικό, ένα - έστω βιβλίο, ή κάποιαν από τις κοινοβουλευτικές αγορεύσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, θα καταλάβαινε ότι είναι μάταιο να μεγαλοπιάνεται.
Θα έπρεπε να είχε ρίξει και μια ματιά στα συμβάντα του 1989.

Τότε που οι πολιτικοί προπάτορες του σημερινού πρωθυπουργού, Κύρκος και Φλωράκης, έκαναν κολλεγιά με τον... αρχάγγελο της κάθαρσης, τον Μητσοτάκη, για να στείλουν τον Ανδρέα Παπανδρέου στη φυλακή!

Ήταν ένας ανέμελος δεκαπεντάρης ο κ. Τσίπρας όταν διαπράχθηκε εκείνη η αθλιότητα, αλλά δεν πρέπει να έχεις και κάποια γνώση της νεώτερης - τουλάχιστον - ιστορίας της χώρας σου για να την κυβερνήσεις;

Nα σημειωθεί ακόμη, ότι ο πολιτικός χώρος από τον οποίο προέρχεται ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρθηκε γενικότερα με μικρότητα και συχνά με απρέπεια απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο οποίος βέβαια ουδέποτε κατέβηκε στο επίπεδο τέτοιων πολιτικών αντιπάλων.

Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί τώρα να οικειοποιηθεί την κληρονομιά ενός τόσο σημαντικού και ακτινοβόλου πολιτικού άνδρα.

Αυτό φανερώνει την κενοδοξία, προπάντων όμως την απαιδευσία του σημερινού πρωθυπουργού. Έτσι εξηγείται η ροπή του προς τις αυταπάτες...