Αρχές του 2018 το αναπτυξιακό συνέδριο στο Νότιο Αιγαίο

Στις αρχές του χρόνου θα πραγματοποιηθεί στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου το αναπτυξιακό συνέδριο, με την παρουσία του πρωθυπουργού και μελών του υπουργικού συμβουλίου για να συζητηθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές των νησιών και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Όπως ανακοίνωσε προχθές ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος μετά από συνεννόηση με το γραφείο του πρωθυπουργού το αναπτυξιακό συνέδριο της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιανουαρίου και στο διάστημα από 15 έως 25 του μήνα.

Μάλιστα υπάρχει η σκέψη να λάβει χώρα σε δύο νησιά, δηλαδή στην πρωτεύουσα της περιφέρειας τη Σύρο, αλλά και στη Ρόδο, αφού γίνει διαχωρισμός των θεμάτων τα οποία θα συζητηθούν σε κάθε νησί.

«Εμείς συμφωνήσαμε να γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου από 15 έως 25  και θα γίνουν συγκεκριμένα δύο συναντήσεις δηλαδή σε Ρόδο και Σύρο, για να μοιράσουμε τη θεματολογία και να κάνουμε στρογγυλά τραπέζια με τους παραγωγικούς φορείς, κοινωνικούς εταίρους κλπ» είπε συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο ο κ. Χατζημάρκος θα θέσει και θέμα για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, με την ευκαιρία της επίσκεψης στην περιοχή του πρωθυπουργού και πολλών υπουργών.