Φυλάκιση 4 ετών για κλοπές σε 33χρονο Ροδίτη

Ούτε μέρα δεν μείωσε στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου την πρωτόδικη ποινή των 4 ετών φυλάκισης που του είχε επιβληθεί, 33χρονος Ροδίτης που κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο όπως και πρωτόδικα τον 33χρονο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, και του διατήρησε την ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας 53χρονος από την Ρωσία για τον οποία το πρωτόδικο δικαστήριο τον Μάρτιο του 2009, ανέστειλε τη ποινική διαδικασία και διέταξε την σύλληψή του καθώς δεν είχε εμφανιστεί.

Ο 33χρονος Ροδίτης είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για κλοπές που έκανε σχεδόν αμέσως μόλις είχε αφεθεί ελεύθερος από τον ανακριτή για άλλη υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και 53χρονος ο οποίος αναζητούνταν από τις αστυνομικές αρχές και βάση των ίδιων πληροφοριών εντοπίστηκε μερικές μέρες αργότερα.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 16 Αυγούστου 2008 όταν καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από 64χρονο ημεδαπό κάτοικο Ρόδου ότι πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας άγνωστος-οι δράστες αφού παραβίασαν την πόρτα εισόδου του καταστήματός του (εμπορίας ειδών επαγγελματικής χρήσης), μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν δύο χρηματοκιβώτια, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, διάφορα κατσαβίδια και οχτώ ηλεκτρικά μηχανήματα, συνολικής αξίας 4.000 ευρώ κατά δήλωσή του 64χρονου.

Μετά από έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί προέκυψε πως δράστες είναι ο 33χρονος και ο 53χρονος, οι οποίοι είχαν κάνει και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ειδικότερα οι δράστες από κοινού την ίδια ημέρα και ώρες πρώτες πρωινές μετέβησαν σε κατάστημα ενδυμάτων και αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να παραβιάσουν τη πόρτα του καταστήματος καθόσον αυτή έσπασε και φοβούμενοι τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια πήγαν σε ανθοπωλείο και αφού παραβίασαν τη πόρτα εισόδου μπήκαν μέσα σε αυτό και αφαίρεσαν ένα fax, μία οθόνη Η/Υ και μία φωτογραφική μηχανή συνολικής αξίας 800 ευρώ περίπου. Επίσης αφαίρεσαν το δίκυκλο μοτ/το της ιδιοκτήτριας του καταστήματος, το οποίο είχε σταθμεύσει έξω από αυτό. Ακολούθως με το μοτ/το μετέβησαν σε κατάστημα (εστιατόριο) και αφού παραβίασαν τη θύρα εισόδου εισήλθαν εντός αυτού και αφαίρεσαν από το ταμείο το ποσό των 236,30 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα και ισάριθμους φορτιστές. Όλα τα κλοπιμαία τα μετέφεραν με το μοτ/το στο σπίτι του 33χρονου στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν, κατασχέθησαν και αποδόθησαν στους παθόντες.

Μετά την απολογία του ο 33χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της εμφάνισής του κάθε 1η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.